Modetrends man voorjaar 2023

Modetrends voor de moderne man aankomend voorjaar 2023

De lente komt eraan. Op maandag 20 maart begint het zonnetje langzaam door te breken en komen we weer steeds vaker buiten. Een goede outfit voor in de lente is soms lastig te vinden omdat het vaak nog net te fris is voor een korte broek maar te warm voor een jas.

Iedere man heeft natuurlijk een eigen stijl en wij geven alleen wat leuke tips om het jou wat makkelijker te maken. Ga je naar je werk of een dagje erop uit, pas je outfit aan op wat je die dag gaat doen.

Lente is het perfecte seizoen om je garderobe op te frissen en een moderne volwassen uitstraling te creëren. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het samenstellen van de perfecte outfit.

Natuurlijke kleuren

Kies voor T-shirts in natuurlijke kleuren, zoals wit, zwart, grijs of beige, om een frisse en verfijnde look te creëren. Dit zijn tijdloze kleuren die gemakkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken.Geen drukke prints

Drukke prints kunnen afleiden van de rest van je outfit, dus kies voor subtielere patroontjes of houd het bij één klein logo per outfit.

Ronde of vierkante zonnebril

Een zonnebril is een must-have voor de lente, maar kies voor een neutrale kleur zoals zwart of bruin. Dit geeft je look een moderne volwassen uitstraling.


Felle kleuren vermijden

Vermijd felle kleuren en kies voor meer ingetogen tinten. Dit geeft je outfit een volwassen look.

Overhemd over het T-shirt

Als het te warm is om alleen een (Oxford) overhemd te dragen, overweeg dan om een overhemd over je T-shirt te dragen. Dit geeft je outfit een casual, maar verfijnde look. En mocht het te warm zijn kan je altijd nog je overhemd uit trekken. Een overhemd mag ook ook wat losser vallen zoals bijvoorbeeld een wollen overhemd, deze kan je ook als jas gebruiken.Juiste pasvorm

Zorg dat je T-shirt de juiste pasvorm heeft, niet te strak maar ook niet té ruim. Tenzij je voor de wat meer relaxe look wilt gaan natuurlijk.

Wijdere jeans

Vermijd skinny jeans of jeans met drukke scheuren en patches. Kies voor iets wijdere modellen, zoals bijvoorbeeld een lichtkleurige Levi’s 501, of de iets minder wijdere 511 of 512.Sneakers

Kies voor sneakers, zoals bijvoorbeeld New Balance of klassieke All Stars. Dit geeft je look een casual en comfortabele touch. Wil je iets minder casual dan kunnen boots of nette suède schoenen ook nog in het voorjaar.

Deel dit artikel

Ook interessant