Porsche Cayenne

De vernieuwde Porsche Cayenne: meer luxe, meer performance

Al eerder konden we het interieur van de nieuwe Cayenne aanschouwen. Nu heeft Porsche ook de rest van de vernieuwde versie van de Porsche Cayenne gepresenteerd, een luxe SUV die bekend staat om zijn sportieve prestaties en opvallende design.

De vernieuwde Porsche Cayenne heeft enkele opmerkelijke verbeteringen ondergaan, waardoor hij nog luxer en krachtiger is dan zijn voorganger.

De Porsche Cayenne heeft altijd al een uniek en herkenbaar design gehad, en de vernieuwde versie is daar geen uitzondering op. De auto heeft een gestroomlijnde carrosserie met scherpe lijnen en een opvallende voorkant. De koplampen zijn uitgerust met LED-verlichting en de auto heeft een nieuw ontworpen achterlichtstrip die zorgt voor een nog modernere uitstraling.

Drie verschillende motoren voor de Cayenne

De vernieuwde Porsche Cayenne gaat de straat op met drie verschillende motoren, waaronder een V8 biturbomotor die de oude V6-motor vervangt. Met een maximaal vermogen van 349 kW (474 pk) en een koppel van 600 Nm is deze SUV en SUV-coupé een snelheidsmonster, en accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 4,7 seconden. Oh, en hij kan ook nog eens een indrukwekkende 273 km/u bereiken.

De 3,0-liter V6 turbomotor blijft ook in het programma, maar met een upgrade van 10 kW (13 pk) en 50 Nm, levert deze nu 260 kW (353 pk) en 500 Nm. En dat is niet alles! Deze zescilindermotor vormt ook de basis voor de aandrijflijn van de Cayenne E-Hybrid, die een systeemvermogen heeft van 346 kW (470 pk) dankzij een nieuwe, 30 kW sterkere elektromotor met 130 kW (177 pk).

De Cayenne E-Hybrid heeft een grotere capaciteit hoogvoltageaccu (25,9 kWh in plaats van 17,9 kWh), wat nu mogelijk maakt om tot 90 kilometer (WLTP) volledig elektrisch te rijden. Bovendien is de laadtijd drastisch verkort tot minder dan 2,5 uur, afhankelijk van de gebruikte laadpaal, dankzij een nieuwe ingebouwde lader van 11 kW. Tijdens het rijden optimaliseren de E-Hybrid-rijmodi de efficiëntie van de nieuwe Cayenne. Al met al, zorgt dit voor een geweldige rijervaring in de vernieuwde Cayenne.

Interieur

Het interieur van de vernieuwde Porsche Cayenne is ontworpen met comfort en luxe in gedachten. De auto heeft een ruim en comfortabel interieur met hoogwaardige materialen en afwerkingen. De stoelen zijn bekleed met lederen bekleding van de hoogste kwaliteit en zijn voorzien van verwarming en ventilatie.

Deel dit artikel

Ook interessant