Polestar 4 side

De Nieuwe Polestar 4

De Polestar 4 is de nieuwste toevoeging aan het Polestar-gamma en biedt een frisse kijk op de SUV Coupé. Met een ongekende combinatie van aerodynamische efficiëntie, ruimte en stijl belooft deze auto een unieke rijervaring te bieden. Het ontwerp is geïnspireerd op de eerder getoonde Polestar Precept conceptauto, enkele opvallende kenmerken zijn onder andere het ontbreken van een achterruit, een kenmerkende lichtsignatuur en een verlicht Polestar-embleem.

Met afmetingen die zich tussen de Polestar 2 en de Polestar 3 bevinden, biedt de Polestar 4 een perfecte balans tussen wendbaarheid en ruimte. Het interieur is ontworpen met het thema ‘soft tech’ in gedachten, geïnspireerd op de wereld van mode en sportkleding. De royale interieurverhoudingen, elektrisch verstelbare leuningen op de achterbank en meervoudig instelbare sfeerverlichting creëren een intieme en luxueuze sfeer.

Het unieke glazen dak strekt zich uit over de gehele lengte van de auto, waardoor een lichte en luchtige interieurruimte ontstaat. Achterpassagiers hebben zelfs de mogelijkheid om het media- en klimaatbeheersingssysteem te bedienen via een secundair scherm tussen de voorstoelen.

Een opmerkelijke innovatie is het vervangen van de achteruitkijkspiegel door een high-definition scherm dat real-time beelden weergeeft van een op het dak gemonteerde achteruitrijcamera, waardoor een breder gezichtsveld mogelijk is.

Duurzaamheid staat centraal

Polestar legt de lat hoog als het gaat om duurzaamheid. De Polestar 4 heeft bij de lancering de laagste CO2-voetafdruk van alle Polestar-modellen. De productie vindt plaats in de Geely Holding-fabriek in China, waar groene elektriciteit en fotovoltaïsche elektriciteit worden gecombineerd. Koolstofarm aluminium en gerecycled aluminium dragen bij aan de vermindering van de impact op het milieu.

Het interieur van de Polestar 4 is ook doordrenkt van duurzaamheid, met een monomateriaalbenadering die het recyclen van componenten vergemakkelijkt. Materialen zoals gerecycled PET, bio-attributed MicroTech-vinyl en getraceerd leer van Bridge of Weir worden gebruikt voor het interieur, terwijl het geweven textiel voor bekleding is gemaakt van 100% gerecycled polyester.

Indrukwekkende Prestaties

De Polestar 4 is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook indrukwekkende prestaties. Als de snelste productieauto van Polestar tot nu toe kan deze SUV Coupé in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren, dankzij een vermogen van 400 kW (544 pk).

De auto wordt geleverd met twee motoren of één motor met achterwielaandrijving. De batterijcapaciteit van 100 kWh zorgt voor een indrukwekkend rijbereik van maximaal 580 km WLTP voor de Dual motor en 610 km WLTP voor de Single motor. Snelladen tot 200 kW DC is mogelijk, en de auto is voorbereid op bidirectioneel (V2L) laden.

Toekomstgerichte Technologie

Polestar investeert sterk in technologie om een meer verbonden, entertainmentgerichte en autonome toekomst te realiseren. De Polestar 4 wordt geleverd met een infotainmentsysteem aangedreven door Android Automotive OS en het Snapdragon Cockpit Platform, met een indrukwekkend 15,4-inch liggend scherm. Google-integratie met Google Assistant, Google Maps en Google Play zorgt voor naadloze connectiviteit en gebruiksgemak.

Een optioneel Harman Kardon audiosysteem met 12 luidsprekers en draadloze Apple CarPlay voegt nog meer luxe toe aan het interieur. Regelmatige over-the-air (OTA) updates zorgen ervoor dat de Polestar 4 altijd up-to-date blijft met de nieuwste software en functies.

Deel dit artikel

Ook interessant