VPN goedkoper reizen

Zo kun je goedkoper reizen boeken met een VPN

Jaren geleden, toen VPN’s nog niet zo populair waren, reisde ik vaak voor mijn werk. Terwijl ik in het buitenland was, plande ik regelmatig samen met mijn vriendin een leuke trip.

Wat ons toen opviel, was dat de prijzen die we zagen op websites zoals Booking.com significant verschilden. Mijn vriendin in Nederland kreeg vaak hogere prijzen te zien dan ik, ondanks dat we naar dezelfde reizen zochten.

Mythe of Feit? Goedkoper reizen boeken met een VPN!

Hoe werkt dat precies met een VPN? Laten we het even uitleggen. Een VPN (Virtual Private Network) laat je smartphone of laptop het internet betreden via een IP-adres uit een ander land. Hierdoor lijkt het alsof je vanaf een andere locatie online bent. Dit is waar het interessant wordt: sommige reiswebsites gebruiken geo-locatie om de prijzen aan te passen op basis van waar je je bevindt.

Waarom doen ze dit? Websites kunnen hun prijzen aanpassen afhankelijk van de economische situatie van het land waarin je je bevindt. Woon je in een land met een zwakkere economie? Dan is de kans groter dat de website je een lagere prijs aanbiedt om je over te halen te boeken. Woon je in een welvarender land, dan kunnen de prijzen hoger zijn omdat de website verwacht dat je meer kunt betalen.

En het mooie is, deze strategie werkt nog steeds! Door een VPN te gebruiken, kun je jezelf voordoen als een bezoeker uit een ander land en mogelijk profiteren van lagere prijzen.

Hoe kun je zelf goedkoper reizen boeken met een VPN?

  1. Kies een betrouwbare VPN-provider: Ga voor een gerenommeerde VPN-dienst zoals Proton VPN, NordVPN, ExpressVPN of CyberGhost. Deze bieden goede snelheden en meerdere serverlocaties.

  2. Verwijder cookies of gebruik een incognito venster: Dit zorgt ervoor dat websites je eerdere zoekopdrachten niet kunnen zien en geen dynamische prijzen kunnen toepassen.

  3. Probeer verschillende locaties: Verbind met servers in verschillende landen en noteer de prijzen die je ziet. Vergelijk de prijzen en kies de beste deal.

  4. Blijf de VPN gebruiken tot de boekingsbevestiging: Om ervoor te zorgen dat je geen plotselinge prijsstijgingen ervaart, blijf je de VPN gebruiken tot de boeking voltooid is.

  5. Wees flexibel met je data en tijden: Prijzen kunnen ook variëren afhankelijk van de dag van de week en het tijdstip waarop je boekt. Door flexibel te zijn, kun je nog meer besparen.

Conclusie: Boek met VPN aan!

Het gebruik van een VPN kan een effectieve manier zijn om geld te besparen bij het boeken van reizen. Door je locatie te veranderen, kun je profiteren van prijsdiscriminatie en toegang krijgen tot regionale aanbiedingen.

Zorg ervoor dat je een betrouwbare VPN-provider kiest, je cookies verwijdert en verschillende locaties uitprobeert om de beste prijzen te vinden. Hoewel het geen garantie biedt voor goedkopere tarieven, is het een handige strategie die je potentieel honderden euro’s kan besparen.

Deel dit artikel

Ook interessant