NIO ET5

NIO ET5 nu leverbaar in Nederland

De elektrische auto-markt groeit snel en de Chinese fabrikant NIO draagt daar zijn steentje aan bij. Eerder raakte de banden van de NIO EL7 voor het eerst het Nederlandse asfalt, deze week is de eerste ET5 geleverd aan een Nederlandse gebruiker. De ET5 is het derde model van NIO en valt op door zijn ‘Design for Autonomous Driving’-concept, geavanceerde technologie en uitstekende prestaties.

Het ontwerp van de ET5 is geïnspireerd op de NIO EP9 supercar en heeft een “gespierde” uitstraling met organische vormen.

Interieur

Het interieur van de ET5 is ontworpen als een ’tweede woonkamer’ met hoogwaardige en duurzame materialen. De PanoCinema-cockpit heeft een centraal 12,8-inch AMOLED-display en een 10,2-inch HDR-instrumentenpaneel met haarscherpe graphics. Het entertainmentconcept wordt compleet gemaakt met de geheel nieuwe, in 256 kleuren in te stellen sfeerverlichting en het Dolby Atmos 7.1.4 surround sound system.

De NIO ET5 is voorzien van de nieuwste assistentie-rijfuncties met NIO Aquila Super Sensing en NIO Adam Super Computing, waardoor het een veilige, semi-autonome en intelligente rijervaring biedt onder alle omstandigheden tijdens het rijden, parkeren en het verwisselen van de batterij. De ET5 accelereert in 4 seconden van 0 tot 100 km/u en heeft een zeer lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24. Met een actieradius tot 590 km is dit model bij uitstek geschikt voor lange ritten.

NIO Subscription

NIO biedt verschillende koopopties voor de ET5, waaronder NIO Subscription, lease en Battery as a Service (BaaS), waarbij de batterij gehuurd kan worden en kan worden gewisseld bij NIO Power Swap Stations. In Nederland zijn al meerdere stations operationeel en het wisselen van de batterij, inclusief energie, is gratis tot eind 2023.

Deel dit artikel

Ook interessant