Mount Fishtail Sauvignon Blanc van de Jumbo is een van de lekkerste witte wijnen uit de supermarkt

Soms loop je in de supermarkt en weet je niet welke wijn goed is. Je kunt het internet afspeuren of alle etiketten scannen om een goede wijn te vinden. Gelukkig hebben wij een heerlijke Sauvignon Blanc gevonden bij de Jumbo.

De Sauvignon Blanc van Mount Fishtail is een heerlijke witte wijn die een 9- scoort bij De Grote Hamersma en een 4,2 op Vivino. Zo’n goed scorende witte wijn vind je niet vaak in de supermarkt en al helemaal niet voor minder dan 10 euro.

Mount Fishtail is een echte berg in Marlborough, Nieuw-Zeeland, waar deze Sauvignon Blanc vandaan komt. De berg heeft een dubbele top, waardoor hij lijkt op de staart van een vis. Dit zie je ook terug op het etiket van de wijn. Op het eerste gezicht lijkt het een visstaart, maar bij nader inzien zie je dat het een uitsnede is van een berg met twee toppen.

De smaak

Deze Sauvignon Blanc is wat voller vanwege zes maanden rijping op de gistcellen, ook wel ‘sur lie’ genoemd. Je proeft smaken van passievrucht, vlierbloesem, kruisbessen, guave en limoen. Heerlijk als borrelwijn of in combinatie met gegrilde vis, citroenrisotto of een groene salade.

Harold Hamersma:

“Sauvignon blanc uit Wairau, de regio binnen Marlborough waar de eerste wijnranken de grond in gingen. We schrijven 1873 en ook over het feit dat hier de wat delicatere modelletjes vandaan komen, met flink veel passievrucht en zwarte bessen. Deze bovendien met een snufje vlierbessen, kruisbes en een peperige pepermuntje.”

Deel dit artikel

Ook interessant