Koningsdag 2023

Koningsdag 2023 in Amsterdam-Noord: NDSM Vrijhaven, voor jong en oud!

Koningsdag is een van de grootste nationale feestdagen in Nederland en het wordt elk jaar gevierd op 27 april. Ook dit jaar zijn er weer veel plekken in ons land waar je volop kunt genieten van de oranje sferen. Nog geen plannen? Op Koningsdag wordt er in Amsterdam-Noord een speciaal evenement genaamd NDSM Vrijhaven georganiseerd.

Op deze dag kunnen bezoekers genieten van een verscheidenheid aan activiteiten, zoals live muziek, workshops, eten en drinken en zelfs een kindervrijmarkt. Het evenement vindt plaats op het NDSM-terrein, een voormalig scheepswerfgebied dat de afgelopen jaren is getransformeerd tot een creatieve hub met tal van culturele en artistieke evenementen.

Kindervrijmarkt, muziek, workshops en attracties

Naast de kindervrijmarkt, versnaperingen en muziek zijn er tijdens Vrijhaven een heleboel attracties waar je helemaal los kunt gaan. Doe een rondje in de zweefmolen van de Karnival, show jouw behendigheid op de Wipe-out baan, of misschien kun jij jezelf wel kampioen stoelendans noemen na het NK Stoelendansdisco op de Y-helling!

Tijdens NDSM Vrijhaven kunnen bezoekers genieten van optredens van lokale en internationale artiesten, zoals DJ’s, bands en dansgroepen. Er zullen ook verschillende workshops en activiteiten worden georganiseerd, zoals graffiti- en street art workshops, acrobatieklessen en nog veel meer.

Op de markt kunnen bezoekers ook lokale producten kopen, zoals handgemaakte sieraden, vintage kleding en andere ambachtelijke producten. Er zal ook een breed scala aan eten en drinken beschikbaar zijn, met tal van lokale eettentjes en drankkraampjes.

Gratis toegang

Het evenement begint om 12.00 uur en duurt tot 20.00 uur, en de toegang is gratis. Bezoekers worden aangemoedigd om met het openbaar vervoer te komen, omdat er beperkte parkeergelegenheid beschikbaar is.

NDSM Vrijhaven is op Koningsdag in Amsterdam-Noord een geweldige manier om de feestdag te vieren en te genieten van de creatieve en culturele sfeer van dit prachtige stadsdeel.

Deel dit artikel

Ook interessant