Kilchoman Land Rover

Kilchoman Distillery en Land Rover komen met een gelimiteerde oplage ‘639-whisky’

Kilchoman Distillery is een relatief jonge whiskydistilleerderij op het eiland Islay aan de westkust van Schotland. Het werd opgericht in 2005 en is de eerste nieuwe distilleerderij die op het eiland Islay werd gebouwd in meer dan 120 jaar.

Kilchoman is een echte ‘farm distillery’, wat betekent dat ze het grootste deel van hun gerst verbouwen op de eigen boerderij en het hele productieproces in eigen beheer hebben. Ze zijn ook een van de weinige distilleerderijen die hun eigen moutvloeren gebruiken om hun gerst te laten kiemen voordat ze het in de kiln drogen.

Kilchoman produceert een breed scala aan single malt whisky’s, waaronder enkele ongewone en experimentele uitdrukkingen, zoals hun Madeira Cask Matured en Port Cask Matured whisky’s. Hun whisky wordt beschouwd als robuust en turfachtig, met een duidelijk Islay-karakter.

Kilchoman x Land Rover

De Kilchoman Distillery heeft een directe relatie met Land Rover. Spencer Wilks, een van de oprichters van Land Rover, is namelijk de grootvader van Kathy Wills, medeoprichter van de Schotse distilleerderij.

De vaten die zijn gebruikt voor de speciale, gelimiteerde ‘639 whisky’ – een combinatie van bourbon- en sherryvaten – zijn door Kathy en haar man Anthony Wills persoonlijk uitgezocht. Deze whisky heeft een rijke en complexe smaak die de sterke band tussen Land Rover en Islay symboliseert. De cijfers ‘639’ verwijzen naar het kenteken van de originele Land Rover Series IIa van Spencer Wilks.

Er zullen slechts 639 flessen beschikbaar zijn via The Whisky Exchange voor een prijs van 90 euro per fles.

Classic Defender Works V8 Islay Edition

Land Rover Classic en Kilchoman Distillery hebben de handen ineengeslagen voor de lancering van een unieke collectible: de Classic Defender Works V8 Islay Edition.

Een bijzondere feature van de Classic Defender Works V8 Islay Edition is het speciaal gecreëerde uitneembare bergvak in de middenconsole, gemaakt van houten whiskyvaten van Kilchoman. Elk bergvak heeft een unieke, houten schijf van 110 mm die symbool staat voor het uiteinde van een whiskyvat.

De productie van de Classic Defender Works V8 Islay Edition is gelimiteerd tot dertig exemplaren, allemaal Station Wagons, waarvan zeventien stuks worden gebouwd in de carrosserievariant 90 met korte wielbasis, en dertien als 110 met zeven zitplaatsen. De prijzen beginnen bij £ 230.000 voor de 90 en bij £ 245.000 voor de 110. De Nederlandse prijs is beschikbaar op aanvraag.

Deel dit artikel

Ook interessant