De Vernieuwde Audi SQ7: Sportiviteit en Technologische innovatie ontmoeten elkaar

Audi heeft de lat weer een stukje hoger gelegd met de vernieuwde Audi SQ7. Deze indrukwekkende power-SUV combineert een verfijnd ontwerp met baanbrekende technologie om het ultieme rijplezier te bieden. In dit artikel nemen we een kijkje naar de opvallende kenmerken en verbeteringen van de vernieuwde SQ7.

Een fris en krachtig ontwerp

Het exterieurdesign van de vernieuwde SQ7 straalt kracht en stijl uit. Met nieuwe sportieve accenten aan zowel de voor- als achterzijde komt het karakter van deze power-SUV nog sterker naar voren. De indrukwekkende diffuser en ovale dubbele uitlaatpijpen zijn kenmerkend voor de S-modellen van Audi. De Singleframe-grille aan de voorkant springt direct in het oog, met zijn verticale, L-vormige inleg in een sportief kleurenschema. Bovendien zijn er nieuwe lakkleuren beschikbaar, waardoor klanten hun SQ7 kunnen personaliseren.

Veelzijdigheid en comfort

De vernieuwde Audi SQ7 biedt niet alleen sportiviteit, maar ook veelzijdigheid en comfort. Het interieur is zowel ruim als flexibel, met optionele zeven zitplaatsen voor extra gebruiksgemak. De bagageruimte varieert van 780 liter tot 1.908 liter, afhankelijk van de configuratie van de achterstoelen. Elektrische bediening van de achterklep en een optioneel voetgebaar maken het laden en lossen eenvoudig. Audi biedt ook een optionele achterbank ‘plus’ aan, waarmee de zitting en de rugleuning van de achterstoelen afzonderlijk kunnen worden versteld. Daarnaast zijn er nieuwe interieuropties beschikbaar, waaronder mat carbon en geborsteld mat aluminium.

Geavanceerde Verlichting

De vernieuwde SQ7 wordt standaard geleverd met Matrix LED-koplampen, maar optioneel kunnen klanten kiezen voor HD Matrix LED-koplampen met lasertechnologie voor grootlicht. Een opvallende toevoeging is de digitale dagrijverlichting met vier selecteerbare lichtdesigns, waardoor de SQ7 zijn karakter kan aanpassen.

Krachtige Prestaties

Onder de motorkap van de SQ7 vinden we de indrukwekkende 4.0 TFSI V8 biturbo benzinemotor, die maar liefst 507 pk levert. Gekoppeld aan een snel schakelende 8-traps tiptronic-automaat en quattro vierwielaandrijving, sprint de SQ7 in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Met een topsnelheid van 250 km/u biedt deze SUV prestaties op topniveau.

Geavanceerde Technologie

De vernieuwde SQ7 is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder een omgevingsdisplay en de Audi virtual cockpit. Het aanbod aan in-car apps is uitgebreid, met onder andere Spotify en Amazon Music. Bovendien worden regelmatige over-the-air software-updates aangeboden voor een gepersonaliseerd infotainmentsysteem.

Deel dit artikel

Ook interessant