Nationas League

Halve Finale Nations League: Nederland vs Kroatië in Rotterdam

De UEFA heeft bekend gemaakt dat Nederland definitief gastheer is voor de finales van de Nations League 2023. De wedstrijden vinden plaats tussen 14 en 18 juni in het FC Twente Stadion in Enschede en De Kuip in Rotterdam. De kaartverkoop is nog niet begonnen, maar wees er snel bij want ze zijn zo uitverkocht.

Nations League in het kort

De Nations League is een voetbalcompetitie die georganiseerd wordt door de UEFA (Unie van Europese Voetbalbonden). Het is een competitie tussen Europese landenteams, waarbij de deelnemende teams worden ingedeeld in verschillende divisies op basis van hun prestaties. Tijdens de competitie spelen de teams tegen elkaar in groepen, waarna de winnaars van elke groep deelnemen aan de finales. Het doel van de Nations League is om meer competitieve interlandwedstrijden te organiseren en zo het kwaliteitsniveau van het internationale voetbal te verbeteren.

Het Nederlands Elftal

Het Nederlands elftal strijdt met Kroatië, Spanje en Italië om de winst in de Nations League. De halve finales worden gespeeld op woensdag 14 en donderdag 15 juni, de finale en de troostfinale op zondag 18 juni. Nederland speelt op 14 juni in Rotterdam tegen Kroatië.

Prijzen voor de kaarten van de Nations League bedragen tussen de €30 en €120 voor categorie één. De prijs voor een finaleticket bedraagt van €40 voor categorie drie tot €150 voor categorie één. Mocht het niet lukken een kaart te bemachtigen dan is het nog altijd een mooie avond om in te plannen met vrienden om de wedstrijd ergens op groot scherm te kijken.

Deel dit artikel

Ook interessant