Norlan

Het whisky glas van Norlan optimaliseert de smaak en aroma

Norlan is een merk dat bekend staat om zijn unieke whisky glazen, die zijn ontworpen om de smaak en aroma van whisky te optimaliseren.

Het glas heeft een complexe, schelpvormige binnenkant die is ontworpen om de concentratie van aroma’s in het glas te verhogen. Bovendien is het uiterlijk van het glas zeer opvallend en verfijnd, met een dubbele wand en een zware voet ziet het glas er erg chique uit. Het whisky glas van Norlan is een populaire keuze onder whisky-liefhebbers.

Zo hoor je whisky te proeven

Natuurlijk is het aan jezelf hoe je whisky proeft. De een drinkt whisky met ijs en de ander nipt rustig aan het glas.

  1. Beleef de kleur: Neem een goede blik op de kleur van de whisky in het glas. Dit geeft een indicatie van de leeftijd en kwaliteit. Hoe ouder de whisky, hoe donkerder de kleur meestal is. Dit komt omdat de tijd de whisky steeds meer in contact brengt met de houten vaten waarin het rijpt, waardoor het meer kleur en smaak opneemt.

    Soms worden er kleurstoffen aan de whisky toegevoegd om de kleur te verbeteren. Dit is vooral het geval bij jongere whisky’s die nog niet genoeg tijd hebben gehad om te rijpen en die donkerder moeten worden gemaakt om aan bepaalde esthetische verwachtingen te voldoen

  2. Snuif de geur op: Breng het glas naar je neus en laat de geur op je inwerken. Proef de aroma’s, van rook tot hout, fruit of kruiden.

  3. Proef de smaken: Neem een slokje van de whisky en laat het rondgaan in je mond. Proef de smaken en de textuur.

  4. Spuug of slik: Je kunt kiezen om de whisky uit te spugen als je niet te veel alcohol binnen wilt krijgen. Maar als je de ware smaak wilt ervaren, slik hem gewoon door.

  5. Serveer op kamertemperatuur: Whisky is het allerlekkerst op kamertemperatuur, zonder ijs. IJs verdooft de smaken en aroma’s.

Speel gerust een beetje met het proces en ontdek wat jij lekker vindt. Er is geen goed of fout, alleen jouw persoonlijke smaak. Proeven is immers bedoeld om te genieten!

Deel dit artikel

Ook interessant