CL Final 2024 Wembley

Voorbeschouwing Champions League Finale 2024: Borussia Dortmund vs Real Madrid

Vanavond om 21:00 vindt de finale van de UEFA Champions League 2024 plaats tussen Borussia Dortmund en Real Madrid in het iconische Wembley Stadium.

Team vorm en voorgaande prestaties

Borussia Dortmund:

  • Recente vorm: Dortmund komt in de finale met een wisselende vorm in hun recente wedstrijden (WLWWWL), maar met een indrukwekkende 4-0 overwinning op Darmstadt in hun laatste Bundesliga-wedstrijd.
  • Champions League route: Dortmund versloeg PSG met een 2-0 aggregate in de halve finale, waarbij ze in beide wedstrijden de nul hielden, dankzij doelpunten van Niclas Füllkrug en Mats Hummels.
  • Sleutelspelers: Julian Brandt is cruciaal voor Dortmund, bekend om zijn creatieve middenveldspel en scoringsvermogen. Gregor Kobel is momenteel de meest in-vorm zijnde keeper in de competitie, wat een groot voordeel kan zijn tegen een sterke tegenstander zoals Real Madrid.

Real Madrid:

  • Recente vorm: Real Madrid is ongeslagen in hun laatste vijf wedstrijden (DDWWWW) en eindigde als kampioen in de Spaanse La Liga.
  • Champions League route: Real Madrid had een uitdagende weg naar de finale, inclusief een spannende halve finale tegen Bayern München, waar Joselu twee late goals scoorde om een 2-1 overwinning te behalen.
  • Sleutelspelers: Jude Bellingham heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug, vaak bepalend in belangrijke wedstrijden. Daarnaast zijn ervaren spelers zoals Toni Kroos en Vinícius Júnior van onschatbare waarde voor hun team.

Tactische analyse en historie

Borussia Dortmund:

  • Tactiek: Dortmund gebruikt vaak een formatie met een achterste vier en drie centrale middenvelders, aangevuld met snelle vleugelspelers zoals Donyell Malen en Karim Adeyemi. Deze opstelling stelt hen in staat om zowel aanvallend als verdedigend flexibel te zijn.
  • Historie: Dortmund heeft eerder de Champions League gewonnen in 1997 en bereikte de finale in 2013, waar ze verloren van Bayern München.

Real Madrid:

  • Tactiek: Onder Carlo Ancelotti speelt Real Madrid meestal in een 4-4-2 formatie, waarbij ze gebruik maken van een sterke middenveldbezetting en snelle omschakelingen. Dit team is bekend om zijn vermogen om op cruciale momenten te presteren.
  • Historie: Real Madrid is de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Champions League, met 14 titels. Hun laatste overwinning was in 2022 tegen Liverpool.

Voorspelling en kansen

Volgens de analyse hebben beide teams sterke punten, maar Real Madrid heeft een lichte voorsprong dankzij hun ervaring en consistente prestaties in de Champions League.

Real Madrid wordt beschouwd als de favoriet vanwege hun rijke geschiedenis in de competitie en de aanwezigheid van game-changers zoals Bellingham en Vinícius Júnior. Dortmund daarentegen heeft het vermogen om te verrassen met hun snelle aanvallen en solide verdediging onder leiding van Gregor Kobel.

Beide teams hebben de capaciteit om de trofee te veroveren, afhankelijk van hun prestaties op de dag zelf.

Pak een zak chips, trek een biertje open en laten we genieten van wat ongetwijfeld een memorabele finale zal zijn!

Deel dit artikel

Ook interessant