UV-straling

UV Straling: Wat de nadelen zijn van de zon en hoe je je huid kunt beschermen

Onze huid krijgt dagelijks veel te verduren en vooral ons gezicht wordt continu blootgesteld aan de elementen zoals kou, vervuiling en de zon. De zon is verantwoordelijk voor de meeste schade aan de huid en kan leiden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker. Het is dus belangrijk om onze huid goed te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Wat is UV straling?

UV straling is een vorm van elektromagnetische straling die afkomstig is van de zon. Er zijn drie soorten UV straling: UVA, UVB en UVC. UVC-straling wordt door de atmosfeer geabsorbeerd en bereikt het aardoppervlak niet. UVA- en UVB-straling bereiken wel het aardoppervlak en zijn verantwoordelijk voor de schade aan onze huid.

Wat zijn de nadelen van de zon?

Teveel blootstelling aan de zon kan leiden tot verschillende huidproblemen, waaronder:

  1. Zonnebrand: Wanneer de huid teveel blootgesteld wordt aan de zon, kan het rood, pijnlijk en gezwollen worden. Dit wordt zonnebrand genoemd.
  2. Vroegtijdige veroudering van de huid: UV-straling kan de huid beschadigen en de productie van collageen en elastine verminderen. Hierdoor kan de huid verslappen, rimpels ontstaan en de huidtextuur veranderen.
  3. Huidkanker: Blootstelling aan UV-straling kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.

Hoe bescherm je je huid tegen de zon?

Het beschermen van je huid tegen de zon is essentieel om de schadelijke effecten van UV-straling te verminderen. Hieronder volgen enkele tips:

  1. Blijf uit de zon tussen 12.00 en 15.00 uur, wanneer de zon het sterkst is.
  2. Draag beschermende kleding, zoals een pet en bijvoorbeeld een overhemd/shirt met lange mouwen.
  3. Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en breng deze om de twee uur opnieuw aan.

Nieuw: NIVEA SUN UV FACE Triple Protect en NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra

Ons gezicht is een van de meest kwetsbare delen van ons lichaam als het gaat om blootstelling aan de zon. Dagelijks wordt ons gezicht blootgesteld aan kou, regen, vervuiling en vooral aan UV-straling. Het is daarom van groot belang om je gezicht goed te beschermen tegen deze schadelijke straling. NIVEA SUN heeft nu de oplossing: de UV Face Triple Protect SPF 50+.

Deze ultralichte, zeer hoge bescherming voor dagelijks gebruik beschermt niet alleen tegen UVA/UVB-stralen, maar ook tegen blauw licht en vervuiling. Hierdoor helpt Triple Protect de negatieve effecten van huidbeschadiging en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan of te verminderen.

Naast bescherming tegen de schadelijke invloeden van buitenaf, beschermt NIVEA SUN UV FACE Triple Protect ook de huid van binnenuit dankzij zoethoutextract. Deze krachtige natuurlijke antioxidant activeert het huideigen afweermechanisme om de huidcellen te beschermen en werkt tegen vervuilende effecten zoals oxidatieve stress. De ultralichte, absorberende en hydraterende fluid met Hyaluron beschermt en verzorgt je gezicht, van binnen en buiten.

Maar NIVEA heeft nog meer nieuws op het gebied van zonbescherming: de NIVEA SUN Protect & Hydrate Ultra. Dit product is ideaal voor sun lovers én actievelingen die graag zwemmen of sporten in de zomer. Het is namelijk drie keer langer waterbestendig dan gewone waterbestendige zonnecrème en plakt niet. Daarnaast biedt het alle voordelen van de NIVEA SUN Protect & Hydrate lijn, waardoor het de gezonde huid van binnen en buiten beschermt, onmiddellijke bescherming biedt tegen UVA/UVB-straling en de huid intensief hydrateert gedurende 48 uur.

Tip: Draag ook een zonnebril

Natuurlijke zonlicht bevat UV-straling, waarvan bekend is dat het schadelijk is voor de huid. Maar wist je dat UV-straling ook schadelijk kan zijn voor je ogen? Langdurige blootstelling aan UV-straling kan leiden tot oogproblemen zoals cataract (staar), pterygium (een vleesachtige groei op het oogwit) en maculadegeneratie (een aandoening waarbij het centrale zicht wordt aangetast). Daarom is het belangrijk om je ogen te beschermen tegen UV-straling door een zonnebril of pet te dragen tijdens activiteiten in de zon. Zorg ervoor dat je zonnebril 100% UV-bescherming biedt om maximale bescherming te garanderen.

Deel dit artikel

Ook interessant