Chin Chin

Chin Chin Festival deze zomer terug naar de Amsterdamse Tuinen van West

In de zomer zijn er eigenlijk elk weekend wel meerdere festivals te vinden, de een nog mooier dan de ander. Tijdens de unieke feestjes in de zon kom je de meest uiteenlopende muziekgenres tegen en voor ieder wat wils. Zo ook op 1 juli 2023, dan is het alweer tijd voor de vijfde editie van het Chin Chin Festival. En net als voorgaande jaren wordt het festival gevierd in de Tuinen van West, een groengebied in het Amsterdamse stadsdeel Amsterdam Nieuw-West.

Voor het jubileum van het festival worden de krachten gebundeld met hosting partijen uit het Amsterdamse nachtleven. Van amapiano tot latin en van hiphop tot disco, ieder genre zal vertegenwoordigd worden. De gangmakers die de zes podia zullen hosten zijn: Chin Chin & friends, Lovelee, Rewind, Stewww, Dipshit en Dale Reggaeton. 

The Opposites

Er wordt voor deze vijfde editie groots uitgepakt met de line-up. Zo zullen The Opposites hun enige optreden in Amsterdam geven op Chin Chin Festival. Daarnaast zijn er optredens van onder andere Bizzey en de jonge talenten van Turfy Gang, internationale headliners zoals Rossko (UK), Lauren Lo Sung (UK) en Nicky Summers (UK) en natuurlijk lokale sterren zoals Luuk van Dijk en The Partysquad. Kortom, het wordt een groot feest.

Streetfood

In samenwerking met lokale ondernemers zal er een streetfood markt zijn, met uiteenlopende en duurzame gerechten. Er worden onder andere verse sushi, veganistische ‘kebab’ en beyond burgers geserveerd. Want na al dat dansen kunnen er best wat calorieën genuttigd worden.

Duurzaam festival

Festivals hoeven niet schadelijk te zijn voor het milieu. Chin Chin Festival draagt graag haar steentje bij door middel van het scheiden van afval, een zuinige stroomvoorziening, duurzaam eten, het schrappen van betaalmuntjes en het gebruik van herbruikbare hardcups. Daarnaast zal er dit jaar een beloningssysteem zijn voor festivalgangers die op de fiets naar het terrein komen.

De reguliere kaartverkoop start op 27 februari om 12:00 uur.

Deel dit artikel

Ook interessant