Air-Max-1-Retro-Big-Bubble

Nike Air Max 1 “Big Bubble” komt na 36 jaar weer op de markt

De Nike Air Max 1 is een van de meest iconische sneakers uit de geschiedenis van het merk Nike. Het model werd voor het eerst uitgebracht in 1987 en sindsdien is het een van de meest populaire sneakers ter wereld. Nike gaat het oude model van de Nike Air Max 1 op de markt brengen. Het heeft Nike drie jaar gekost om de eerste voorbeeldstijl van de Air Max 1 “Big Bubble” te vervaardigen. De retro sneaker zal in maart opnieuw gelanceerd worden, waarschijnlijk op Air Max Day, 26 maart.

Geschiedenis van een iconische sneaker

Het ontwerp van de Nike Air Max 1 werd bedacht door de Nederlandse ontwerper Tinker Hatfield. Hatfield was op dat moment verantwoordelijk voor het ontwerp van veel van de meest populaire sneakers van Nike. Hij besloot om een ​​nieuw model te creëren dat gebruik maakte van Nikes nieuwe Air-technologie. Deze technologie maakte het mogelijk om luchtkussens in de zolen van sneakers te plaatsen, waardoor de schokabsorptie verbeterde en de sneakers comfortabeler werden.

Nike Air Max 1 Big Bubble

De Nike Air Max 1 heeft de bijnaam “Big Bubble” gekregen vanwege de opvallende Air-unit in de hak. De Air-unit is zichtbaar en heeft de vorm van een grote bubbel, waardoor deze het uiterlijk van een grote luchtbel heeft. Deze opvallende eigenschap is een van de meest herkenbare kenmerken van de Nike Air Max 1 en heeft geleid tot de bijnaam “Big Bubble”.

Het ontwerp van de Nike Air Max 1 was een revolutie in de wereld van sneakers. Het model was voor het eerst uitgerust met een zichtbare Air-unit in de hak, wat op dat moment nog nooit eerder was gezien. Dit gaf de sneakers een uniek en opvallend uiterlijk. Het luchtkussen in de hak zorgde ook nog eens voor extra comfort en ondersteuning.

Sinds de lancering in 1987 is de Nike Air Max 1 uitgegroeid tot een icoon in de wereld van sneakers. Het model is sindsdien in vele verschillende kleuren en materialen uitgebracht, en het is een van de meest populaire sneakers ter wereld. Vele andere sneakersbedrijven hebben geprobeerd het succes van de Nike Air Max 1 te evenaren, maar het model blijft uniek en wordt nog steeds als een van de meest comfortabele en stijlvolle sneakers beschouwd.

Of je nu een verzamelaar bent of gewoon op zoek bent naar een comfortabele en stijlvolle sneaker, de Nike Air Max 1 is een aankoop die je niet zult betreuren.

Deel dit artikel

Ook interessant