Kleding outfit kantoor man

Wat voor kleding is geschikt voor op kantoor als man?


Een kantooroutfit voor mannen begint met een goede basis. Een wit overhemd, donkere broek en zakelijke schoenen zijn een must. Kies voor kwalitatieve stoffen zoals katoen of linnen voor het overhemd en een donkere stof, zoals wol of katoen, voor de broek. Zorg ervoor dat de kleding comfortabel zit en goed past, zodat je er de hele dag door professioneel uitziet.

Het belang van de stijl van de kleding

Naast de basis van de outfit, is het ook belangrijk om te kiezen voor kleding met een stijlvolle snit. Dit betekent dat de kleding niet te strak of te wijd moet zijn, maar goed aansluit bij de lichaamsvorm. Let ook op de details, zoals de knopen, ritsen en zakken. Deze moeten er netjes en verzorgd uitzien.

Het is belangrijk om te kiezen voor een overhemd met een goede pasvorm. Het moet comfortabel zitten, zonder te strak of te wijd te zijn. Zorg ervoor dat het overhemd goed aansluit bij je lichaamsvorm en de mouwen niet te kort of te lang zijn.

Naast de pasvorm, is het ook belangrijk om te kiezen voor stijlvolle kleuren en patronen. Basiskleuren zoals wit, blauw en lichtblauw zijn altijd een goede keuze. Als je wat meer durft, kun je kiezen voor patronen zoals streepjes of ruitjes, maar zorg ervoor dat ze subtiel zijn en niet afleiden van het professionele beeld.

Het dragen van een overhemd

Zorg ervoor dat het overhemd netjes gestreken is en de knopen goed dicht zijn. Draag het overhemd binnenin de broek, met de onderkant net boven de riem. Houd rekening met de dresscode van het kantoor.

Accessoires die de outfit compleet maken

Tot slot kun je je kantooroutfit afmaken met accessoires zoals een stijlvolle riem, horloge en zakdoek. Deze accessoires moeten in dezelfde kleuren en stijl zijn als de rest van de outfit. Het is belangrijk om te kiezen voor accessoires die bijdragen aan het professionele beeld, zonder te opvallend te zijn.

Kies dus voor een goede basis van kwalitatieve kledingstoffen, stijlvolle snit en subtiele accessoires om er elke dag professioneel uit te zien op kantoor.

Deel dit artikel

Ook interessant