King Seiko

King Seiko: een wijzerplaat geïnspireerd op de wijk Kameido in Tokio

De King Seiko is een eerbetoon aan de geboorteplaats van Seiko en viert de 110e verjaardag van het eerste Japanse polshorloge. Dit horloge is een prachtig voorbeeld van vakmanschap en precisie, en is perfect voor horlogeliefhebbers die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele horloge.

Kikkoumon patroon

Het horloge is ontworpen met oog voor detail en vakmanschap. De King Seiko heeft een klassiek ontwerp met een moderne twist en is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en saffierglas. De wijzerplaat met kleurverloop speelt op betoverende wijze met licht. En bij nadere bestudering onthult het ontwerp een traditioneel Japans geometrisch patroon dat bekend staat als Kikkoumon. Dit patroon is gebaseerd op de zeshoekige vorm van het schild van de schildpad. In de Japanse cultuur is de schildpad hét symbool voor een lang leven en voor welvaart. Daarnaast wordt de zeshoekige vorm geassocieerd met het samoerai harnas, dat voor kracht en overwinning staat.

De wijzerplaat geeft tevens een knipoog naar de oorsprong van de King Seiko, het Kameido-gedeelte van Tokio. Een wijk die ooit bekend stond als Kameshima, dit gebied wordt ook wel ‘Schildpaddeneiland’ genoemd.

Een van de opvallende kenmerken van dit horloge is de precisie waarmee het is gemaakt. De King Seiko van 37 mm heeft een automatisch uurwerk met een gangreserve van 70 uur en is waterbestendig tot 50 meter. Het horloge is ook voorzien van gebogen saffierglas met anti-reflectie coating.

Van deze Limited Edition zullen er wereldwijd slechts 1.200 exemplaren verkocht worden.

Deel dit artikel

Ook interessant