Alfa Romeo Junior VELOCE debuteert met 280 pk

Alfa Romeo heeft de autowereld opnieuw verrast met de lancering van de Junior VELOCE, een model dat de grenzen van elektrische aandrijving verlegt. Deze gloednieuwe toevoeging aan de Alfa Romeo-familie is uitgerust met een krachtige elektromotor van 207 kW (280 pk) en 345 Nm koppel, wat zorgt voor indrukwekkende prestaties en dynamische rijervaringen.

Geavanceerde technologie

De Junior VELOCE is doordrenkt met specifieke technologieën die door en voor Alfa Romeo zijn ontwikkeld. Het ontwikkelingsteam dat aan dit model heeft gewerkt, is hetzelfde team van ingenieurs dat verantwoordelijk is voor iconische projecten zoals de 4C, 8C, Giulia Quadrifoglio, Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA en de nog te onthullen 33 Stradale. Deze expertise en ervaring hebben geresulteerd in een voertuig dat niet alleen krachtig, maar ook verfijnd en responsief is.

Elektrische kracht en prestaties

De elektromotor van de Alfa Romeo Junior VELOCE levert een vermogen van 207 kW (280 pk), wat in lijn ligt met de prestatiegerichte VELOCE-modellen van de Giulia, Stelvio en Tonale. Met een koppel van 345 Nm biedt de Junior VELOCE snelle acceleratie en soepele prestaties, ideaal voor zowel stedelijk verkeer als snelwegen.

Van de binnenkort debuterende Alfa Romeo Junior komt er een nog krachtiger VELOCE. Het Alfa Romeo ontwikkelingsteam heeft de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van deze zeer dynamische versie. De elektromotor van de Alfa Romeo Junior VELOCE levert een vermogen van 207 kW (280 pk), in lijn met de VELOCE-modellen van de Giulia, Stelvio en Tonale.

Design en prestaties: Een speciale compacte auto

Een speciale compacte auto, met pure en herkenbare Alfa Romeo sportiviteit. Het design, de besturing en het onderstel van de Alfa Romeo Junior VELOCE zijn gericht op maximale prestaties, optimale wegligging en puur rijplezier. De zeer nauwkeurige besturing behoort met een overbrenging van 14:6 tot de meest directe in zijn segment en zorgt voor uitzonderlijke rijeigenschappen.

Het sportonderstel is met 25 mm verlaagd ten opzichte van dat van de Alfa Romeo Junior, met stabilisatorstangen voor en achter die afgestemd zijn op sportief en snel bochtenwerk met een hoge mate van grip. Het remsysteem heeft grote 380 mm schijven voor, met vierzuiger monoblock remklauwen. Het Torsen-differentieel zorgt onder alle omstandigheden voor optimale tractie. De high-performance banden van de 20-inch wielen zijn specifiek ontwikkeld voor elektrische auto’s en bieden bijzonder veel grip.

Deel dit artikel

Ook interessant