Euro 2024

Ideale pad voor Oranje bij Euro 2024

Nederland zit in Groep D samen met Polen, Frankrijk, en Oostenrijk. Tot nu toe hebben ze één keer gewonnen van Polen en één keer gelijk gespeeld tegen Frankrijk.

De laatste groepswedstrijd is tegen Oostenrijk. Een overwinning hier zou Nederland waarschijnlijk als groepswinnaar of ten minste als tweede laten eindigen, wat een gunstigere loting voor de achtste finales oplevert​ (UEFA.com)​​.

Achtste finale

Als Nederland de groep wint, zullen ze een van de beste derde geplaatste teams treffen uit Groep B, E of F. In B waarschijnlijk Kroatië of Albanië, in E is het nog lastig te voorspellen en in F waarschijnlijk Georgië of Tsjechië. Het kan dus nog alle kanten op.

Dit kan een relatief zwakkere tegenstander zijn, afhankelijk van hoe de andere groepen zich ontwikkelen.

Als Nederland tweede wordt, spelen ze tegen de nummer twee uit Groep B, wat een sterkere tegenstander kan zijn zoals Spanje of Italië​.

Kwartfinale

In de kwartfinale zou Nederland mogelijk tegen sterke teams zoals Italië, België, of zelfs Portugal kunnen spelen, afhankelijk van de uitkomst van andere wedstrijden. Dit zal een cruciale fase zijn waarin de sterkte van het team echt op de proef wordt gesteld.

Halve finale en finale

Als Nederland doorgaat naar de halve finale, kunnen ze te maken krijgen met traditionele grootmachten zoals Duitsland, Engeland of Frankrijk, afhankelijk van de loting en uitslagen. Lastig te voorspellen op dit moment in het kam

De finale wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn op 14 juli 2024​.

Het ideale pad voor Nederland zou zijn om de groepsfase als winnaar af te sluiten, waardoor ze in de achtste finale een relatief zwakkere tegenstander treffen. Hierdoor kan Nederland momentum opbouwen richting de kwartfinales en halve finales, met als uiteindelijke doel de finale in Berlijn te bereiken.

Deel dit artikel

Ook interessant