Citizen Promaster

Citizen PROMASTER Marine “Black Fujitsubo”

Citizen’s nieuwe duikhorloge, de PROMASTER Marine FUJITSUBO NB6025-59H, is een eerbetoon aan de legendarische Challenge Diver uit 1977. Dit nieuwe horloge van het Japanse bedrijf is voorzien van een Super Titanium Duratect DLC coating en biedt zowel stijl als functionaliteit voor duikliefhebbers.

De NB602-serie, ook wel bekend als “Fujitsubo”, is sinds de lancering vorig jaar zeer geprezen door liefhebbers van duikhorloges. Als eerbetoon aan het iconische 1977 Challenge Diver model heeft Citizen nu de “Black Fujitsubo” editie onthuld. Dit horloge is geïnspireerd op de mysterieuze diepten van de zee en heeft een kast en horlogeband gemaakt van Super Titanium™ met Duratect DLC, een exclusief materiaal van Citizen. Super Titanium biedt meer dan vijf keer de krasbestendigheid van roestvrij staal, waardoor het horloge duurzaam is en bestand tegen de uitdagingen van de onderwaterwereld. Met een waterbestendigheid tot 200 meter voldoet dit duikershorloge aan de ISO-normen, waardoor het ideaal is voor avontuurlijke sporters.

Automatische uurwerk

Naast het oogstrelende design biedt de “Black Fujitsubo” ook uitstekende precisie. Het horloge wordt aangedreven door het 9051 automatische uurwerk, een in-house ontwikkeling van Citizen. Met een nauwkeurigheid van -10 tot +20 seconden per dag en een gangreserve van 42 uur, ben je verzekerd van betrouwbare tijdmeting, zelfs onder water. Bovendien maakt het gebruik van antimagnetische materialen voor de balansveer en andere componenten, waardoor het horloge blijft presteren, zelfs in de buurt van apparaten met een magnetisch veld van 16.000 A/m op een afstand van 1 centimeter.

Het verhaal begint in 1983, toen een duiker een Challenge Diver horloge vond op het strand van Long Reef in Australië. Ondanks de zeepokken die het horloge bedekten na zijn lange verblijf in de Stille Oceaan, bleek het nog steeds te werken. Als eerbetoon aan deze ontdekking werd het horloge “Fujitsubo” genoemd, naar de zeepokken waarmee het bedekt was. Vandaag de dag wordt het horloge tentoongesteld in het Citizen Museum in Tokio.

Het PROMASTER Marine FUJITSUBO NB6025-59H duikershorloge combineert innovatieve technologie en tijdloze stijl. Met zijn duurzame Super Titanium constructie, uitstekende precisie en waterbestendigheid, is dit horloge de ideale metgezel voor avontuurlijke duikliefhebbers. Beleef de kracht van Japanse vakmanschap en voeg dit unieke horloge toe aan je collectie.

Dit exclusieve duikershorloge is verkrijgbaar voor €995 en is geïnspireerd door een historisch model.

Deel dit artikel

Ook interessant