ID.7 GTX: Sportieve elektrische krachtpatser met 340 pk

Na de onthulling van de ID.7 Tourer GTX, het topmodel binnen de elektrische ID.-familie van Volkswagen, introduceert het merk nu de ID.7 GTX. Dit nieuwe model bouwt voort op het succes van zijn voorganger met een indrukwekkende aandrijflijn die bestaat uit twee elektromotoren. Samen leveren ze een systeemvermogen van 250 kW/340 pk, ondersteund door 4MOTION vierwielaandrijving.

Belangrijkste Kenmerken van de ID.7 GTX:

  • 86 kWh Accupakket: Standaard, met snellaadcapaciteit tot 200 kW
  • Vierwielaandrijving: Altijd aanwezig voor optimale grip en prestaties
  • Volgt de ID.7 Tourer GTX: Met verbeterde specificaties en sportieve uitstraling

Prestaties en vermogen

De ID.7 GTX beschikt over twee elektromotoren: een 80 kW motor die de vooras aandrijft en een krachtige 210 kW motor voor de achteras. Deze combinatie garandeert vierwielaandrijving en een systeemvermogen van 250 kW/340 pk. Hiermee bereikt de ID.7 GTX vanuit stilstand 100 km/u in minder dan 6 seconden, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u.

Innovatief 86 kWh accupakket

Het nieuwe 86 kWh lithium-ion accupakket, dat ook standaard is voor de ID.7 Pro S, biedt de ID.7 GTX een verwachte actieradius van ongeveer 600 kilometer. Dankzij de snellaadcapaciteit van 200 kW kan het accupakket onder ideale omstandigheden in minder dan 30 minuten van 10-80% worden opgeladen.

Rijplezier en gebruiksgemak

De ID.7 GTX combineert hoge prestaties met rijplezier en gebruiksgemak. De 4MOTION vierwielaandrijving zorgt voor een variabele verdeling van de aandrijfkracht, met standaard elektronische sperdifferentiëlen (XDS+). Dit model heeft een trekgewicht van 1.200 kg, hoger dan de reguliere ID.7. Progressive steering en verschillende rijmodi, van comfortabel tot dynamisch, bieden voor elke rit de perfecte setup. Adaptive Chassis Control (DCC) is optioneel beschikbaar.

Sportief Uiterlijk

De ID.7 GTX valt op door zijn sportieve uitstraling, met kenmerken zoals een nieuwe bumper, honingraatgrille, hoogglans zwarte carrosserie-elementen en 20 inch lichtmetalen velgen (21 inch optioneel). Standaard zijn IQ.Light LED matrixkoplampen en verlichte Volkswagen-logo’s. De dagrijverlichting in pijlpuntvorm is een nieuwe GTX-feature. Een panoramisch glazen dak met smart glass, dat van transparant naar ondoorzichtig kan schakelen, is ook beschikbaar.

Luxe Interieur

Het interieur van de ID.7 GTX straalt sportieve luxe uit. De speciaal ontworpen stoelen zijn verwarmd en bekleed met een combinatie van stof en ArtVelours, afgewerkt met een geperforeerd GTX-logo en rode stiksels. Het multifunctionele sportstuur heeft eveneens rode accenten en GTX-belettering. De standaarduitrusting omvat een augmented reality head-up display, ambienteverlichting met 30 kleuren, automatische Climatronic airconditioning met twee zones, keyless access en een alarmsysteem.

Geavanceerde technologie

De nieuwe IDA stemassistent reageert op natuurlijk taalgebruik en is binnenkort voorzien van ChatGPT-integratie. Hiermee kunnen diverse autofuncties worden bediend en vragen over uiteenlopende onderwerpen worden beantwoord dankzij toegang tot verschillende online databases.

Wellness en assistentiesystemen

Een nieuwe Wellness-app draagt bij aan het welzijn tijdens ritten en laadpauzes, met programma’s zoals Fresh Up, Calm Down en Power Break. Hoogwaardige assistentiesystemen zoals Park Assist Plus met geheugenfunctie en Travel Assist, dat Lane Assist, Adaptive Cruise Control en Emergency Assist combineert, zorgen voor een comfortabele en veilige rijervaring. Side Assist, Adaptive Cruise Control en Lane Assist zijn standaard, evenals systemen zoals Exit Warning en Car2X voor communicatie met andere voertuigen en infrastructuur.

Beschikbaarheid en Prijzen

De nieuwe ID.7 GTX wordt deze zomer in Nederland verwacht, net als de ruime ID.7 Tourer GTX. Prijzen worden eind juni bekendgemaakt bij de start van de voorverkoop.

Deel dit artikel

Ook interessant