Dit is de Kia EV3: De kracht van technologie geeft antwoord

Kia heeft opnieuw de lat hoger gelegd met de introductie van hun nieuwste elektrische model, de Kia EV3. Deze compacte SUV belooft een grensverleggende EV-ervaring te bieden, met een gedurfd en doordacht ontwerp dat zowel dynamiek als functionaliteit uitstraalt.

De Kia EV3 is geïnspireerd door de “Opposites United” designfilosofie. Dit vertaalt zich in een compact en vooruitstrevend exterieur dat wordt gecombineerd met een ruimtelijk en innovatief interieur. Deze unieke benadering zorgt ervoor dat de EV3 zich onderscheidt in zijn segment. De auto biedt niet alleen dynamiek zonder concessies, maar ook een praktisch en flexibel interieur waar alle ruimte optimaal wordt benut.

Een praktisch en flexibel Interieur

Het interieur van de EV3 is ontworpen met het oog op praktisch gebruik en flexibiliteit. De middenconsole biedt slimme opbergmogelijkheden en kan worden uitgerust met een unieke uitschuifbare tafel. Daarnaast maakt Kia gebruik van duurzame materialen, zoals gerecyclede- en biomaterialen, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijke rijervaring.

De Kia AI Assistent

De Kia EV3 is uitgerust met de geavanceerde Kia AI Assistent. Deze assistent maakt gebruik van generatieve AI om de bediening van de auto eenvoudiger en intuïtiever te maken. Of je nu informatie nodig hebt, hulp wilt bij navigatie, entertainment zoekt of algemene vragen hebt, de Kia Assistent staat klaar om je te helpen.

Functies van de Kia AI Assistent:

  • Gemak: Intuïtieve bediening, zoals het instellen van de temperatuur.
  • Onderweg: Navigatiehulp en aanbevelingen voor Points of Interest (POI).
  • Entertainment: Muziek- en gamesuggesties voor onderweg.
  • Mobiliteit: Informatie over openbaar vervoer en synchronisatie van mobiele apparaten.
  • Algemene vragen: Hulp bij dagelijkse activiteiten en het bedenken van leuke activiteiten voor het weekend.

Innovatieve technologieën

In-Vehicle & Outdoor V2L

De Kia EV3 fungeert als een energiebron voor al je elektrische apparaten met een vermogen van 3.6 kVA. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld kampeerspullen of elektronische gadgets op te laden, zowel in de auto als daarbuiten.

Tot 600 km verwacht rijbereik

Dankzij een 81.4 kWh grote batterij en een volledige 3D-afdekplaat aan de onderzijde, die bijdraagt aan een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt, biedt de EV3 een verwacht rijbereik van tot wel 600 km (WLTP).

i-Pedal 3.0

Met het i-Pedal 3.0-systeem kun je het niveau van regeneratief remmen zelf aanpassen, wat bijdraagt aan een efficiëntere rijervaring en helpt vermoeidheid tijdens lange ritten te verminderen.

Een ongeëvenaarde rijervaring

De Kia EV3 biedt een ultra breed panoramisch display van 30 inch met een Harman Kardon-geluidssysteem, wat zorgt voor een meeslepende audiovisuele ervaring. Daarnaast kun je genieten van een persoonlijke bioscoopervaring dankzij de premium streaming-service.

Personaliseer je infotainmentsysteem

Via de Kia Connect Store kun je het dashboard en infotainmentsysteem van de EV3 personaliseren met verschillende thema’s, waaronder inspiratie van NBA-teams.

Verwacht in het vierde kwartaal van 2024

De Kia EV3 wordt in het vierde kwartaal van 2024 in de showrooms verwacht. Deze compacte SUV maakt elektrisch rijden aantrekkelijker voor een breder publiek, mede dankzij zijn opvallende looks en enorme ruimteaanbod.

Deel dit artikel

Ook interessant