Carnaval

Dit zijn de beste steden om carnaval te vieren

Carnaval is een begrip onder de rivieren. Maar ook op andere plekken wordt in Nederland veelvuldig carnaval gevierd. Het is een tijd om je verkleed te hebben en de stad te verkennen terwijl je deelneemt aan verschillende activiteiten, zoals dansen op muziek, feesten en proosten op het leven.

Het is een tijd om samen te zijn met vrienden en familie en om de alledaagse zorgen even te vergeten. In sommige steden, zoals Maastricht, is carnaval een grote aangelegenheid en trekken veel mensen naar de stad om deel te nemen aan het feest. Kortom, carnaval in Nederland is een feest om naar uit te kijken en te genieten van het moment!

Oeteldonk ook wel Den Bosch

Dit is één van de populairste steden om carnaval te vieren. Carnaval in Tilburg is een populaire feestperiode in de Nederlandse stad Tilburg. Het vindt plaats tijdens de drie dagen voor de christelijke vastentijd en wordt gekenmerkt door verkleedfeesten, optochten, muziek en dans. Veel mensen dragen traditionele kostuums en maskers en de straten zijn gevuld met mensen die feesten en samenkomen. Het carnaval in Tilburg staat bekend om zijn vrolijke en uitbundige sfeer en wordt elk jaar door duizenden mensen bezocht.

Mestreech ook wel Maastricht

De stad Maastricht wordt het hele jaar door bekend als “Mestreech” in het Limburgs dialect. Carnaval is in Maastricht een belangrijk evenement en wordt vaak beschouwd als de carnavalsstad van Nederland. Veel mensen komen naar Maastricht om dit feest mee te maken, dat voornamelijk buiten gevierd wordt. Zorg dus dat je warm aangekleed bent, aangezien de temperatuur in februari vaak laag is.

Kielegat ook wel Breda

Carnaval in Breda is een van de grootste feesten in Nederland en is bekend om zijn vrije en feestelijke sfeer, en trekt jaarlijks veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Tijdens carnaval in Breda worden er verschillende optochten georganiseerd, waaronder de grote carnavalsoptocht door het centrum van de stad. Ook zijn er vele feesten in de stad en omgeving, waar mensen kunnen genieten van muziek, drank en vermaak. Vanwege de ligging van Breda is de stad een populaire carnavalsstad voor mensen uit het westen van ons land.

Marotteriek ook wel Sittard

Carnaval in Sittard is bekend om zijn vrije en feestelijke sfeer, en trekt jaarlijks vele bezoekers uit Limburg en daarbuiten. Het is een van de oudste en grootste carnavalsfeesten in Limburg. De grootste en bekendste optocht is de Zitting, waar vele groepen en organisaties uit Sittard en omgeving aan deelnemen en feestelijke wagens door de stad trekken.

Lampegat ook wel Eindhoven

Een hoogtepunt is de grote carnavalsoptocht, die door de straten van Eindhoven trekt en waaraan vele groepen en organisaties uit Eindhoven en omgeving deelnemen. Ook zijn er net als alle andere steden veel feesten in de stad en omgeving. Genoeg om je dagen lang te vermaken.

Carnaval in West-Friesland

Woon je in het Noorden en zijn de steden onder de rivieren te ver? Dan kun je altijd nog de dorpen in West-Friesland (Noord-Holland) bezoeken. Ook daar zijn veel optochten en feesten. De Dorpsstraat in Zwaag wordt omgebouwd tot decor voor de grootste carnavalsoptocht in Noord-Holland.

Wanneer is Carnaval?

De volgende Carnaval valt op zondag 19 februari 2023.

Deel dit artikel

Ook interessant