Dell XPS 17 nieuw 2023

De nieuwe Dell XPS 17: de perfecte laptop voor creatieve professionals en veeleisende gebruikers

Dell staat bekend om zijn hoogwaardige en betrouwbare laptops en de XPS-lijn is geen uitzondering. Met de XPS 17 brengt Dell een krachtige en stijlvolle laptop op de markt die ideaal is voor zowel werk als ontspanning. De laptop is uitgerust met de nieuwe 13e generatie Intel Core i9 processor.

Ontwerp Dell XPS 17

De Dell XPS 17 heeft een slank en modern ontwerp dat zowel functioneel als mooi is. De laptop is voorzien van een InfinityEdge-display met minimale randen. Het scherm van de XPS 17 is een touchscreen, heeft antireflectie en zoals de naam al zegt is 17 inch. De resolutie is tot 3840 x 2400 pixels.

Het ontwerp van de XPS 17 is verder verbeterd ten opzichte van de vorige versies, met een slanker profiel en een lichtgewicht behuizing van geanodiseerd aluminium. Een kleine side-step: anodiseren is de benaming voor een behandelmethode van aluminium waarbij een elektrochemisch proces gebruikt wordt om een oxidelaag te vormen op het materiaal. Hierdoor vormt de oxidehuid een beschermende laag op het aluminium. Bijzonder is dat bij het anodiseren geen extra laag aangebracht wordt op het aluminium. Het anodiseren zorgt voor een laag die opgebouwd wordt vanuit het bestaande aluminium.

Het scherm van de XPS 17 is ook verbeterd met een 16:10 beeldverhouding voor een groter schermoppervlak en een betere productiviteit. Het scherm heeft ook een helderheid van 500 nits, waardoor het scherm gemakkelijker te lezen is in fel verlichte omgevingen.

Prestaties

De XPS 17 wordt geleverd met een 13e generatie Intel Core i9-processor en heeft tot 64 GB DDR5-geheugen en tot 4 TB M.2 PCIe NVMe SSD-opslag.

De XPS 17 heeft een groter koelsysteem dan de lagere modellen en een krachtigere NVIDIA GeForce RTX 3060 grafische kaart, waardoor de laptop beter geschikt is voor intensieve taken zoals het bewerken van video’s en het spelen van games.

Met een batterijduur tot wel 13 uur voor de XPS 17, kan je deze laptops de hele gebruiken.

Deel dit artikel

Ook interessant