Porsche Taycan 2024

De vernieuwde Porsche Taycan: een nieuw tijdperk van elektrische sportwagens

Porsche heeft de lat opnieuw hoger gelegd met de geheel vernieuwde Porsche Taycan. Deze elektrische sportwagen is voorzien van een reeks upgrades die de prestaties, het bereik en het laden naar nieuwe hoogten tillen. Met een scherper ontwerp, verbeterde technologie en een uitgebreide standaarduitrusting staat de vernieuwde Taycan klaar om zijn positie als leider in zijn klasse te versterken.

Krachtige Prestaties

De vernieuwde Taycan levert nog hogere prestaties dan zijn voorgangers. Met verbeterde acceleratietijden bereiken de Taycan en Taycan Turbo S sedans nu respectievelijk 100 km/u in slechts 4,8 en 2,4 seconden. Dit is mogelijk gemaakt door hogere vermogens, met de reguliere Taycan die maar liefst 60 kW meer levert dan voorheen, en de Taycan Turbo S met een indrukwekkende toename van 140 kW. Het totale overboostvermogen met Launch Control van het topmodel bedraagt nu maar liefst 700 kW/952 pk.

Verbeterde Actieradius en Laadtijd

De vernieuwde Taycan biedt ook een aanzienlijk grotere actieradius, met een toename tot maximaal 678 kilometer*. Dit is een stijging van 175 kilometer of 35 procent ten opzichte van eerdere modellen. Bovendien laadt de Taycan nu sneller bij, met een laadvermogen tot 320 kW bij 800 volt snellaadstations. Dit resulteert in kortere laadtijden en minder laadstops tijdens lange ritten. Het opladen van 10 tot 80 procent van de batterijcapaciteit duurt nu slechts 18 minuten, zelfs bij lage temperaturen.

Nieuw Actief Chassis

Porsche rust alle vernieuwde Taycan-modellen standaard uit met adaptieve luchtvering, terwijl het nieuwe Porsche Active Ride-onderstel als optie beschikbaar is voor vierwielaangedreven versies. Dit systeem biedt een unieke combinatie van rijcomfort en dynamisch weggedrag, waardoor de Taycan zich stabiel en responsief gedraagt in alle rijomstandigheden.

Verbeterde prestaties gaan hand in hand met verbeterde efficiency in de vernieuwde Taycan. Geavanceerde aandrijflijnen, krachtigere accupakketten, verbeterd warmtebeheer en verfijnde recuperatiesystemen dragen allemaal bij aan een efficiënter energieverbruik en een grotere actieradius.

Aantrekkelijker Ontwerp en Verbeterde Technologie

Met nieuwe stylingdetails aan de voor- en achterkant, inclusief nieuwe koplampen en achterlichten, heeft de Taycan een nog aantrekkelijker en moderner ontwerp gekregen. Binnenin biedt de vernieuwde Taycan een verbeterde gebruikersinterface met extra functies, waaronder een standaard modusschakelaar op het stuur en verbeterde integratie van Apple CarPlay.

Deel dit artikel

Ook interessant