Scala Amsterdam

De ultieme avond uit in Amsterdam bij Scala: waar kunst, smaak en vermaak samenkomen

Stap binnen in het prikkelende nieuwe concept dat vandaag zijn deuren opent aan de Van Hallstraat in de Westerparkbuurt.

Scala, een uniek theater- en horecaconcept, stelt gasten in staat om hun ideale avond zelf samen te stellen: kiezen uit een diverse selectie van korte voorstellingen of ontspannen met een heerlijke cocktail en bijpassende gerechtjes.

Founder Tessa Harmsen vertelt enthousiast over de opening van Scala:

“Met Scala brengen we onze gasten het beste van twee werelden: een gezellige horecabeleving gecombineerd met professionele voorstellingen. Gasten hebben volledige vrijheid om hun eigen avond vorm te geven, of ze nu willen genieten van een avond (shared) dining of spontaan binnenwandelen voor een borreltje en een voorstelling. Alles is mogelijk.”

Vier theaterzalen

Scala beschikt over een modern restaurantgedeelte en vier theaterzalen. Elke avond zijn er vier verschillende voorstellingen te bewonderen in de zalen. Elke voorstelling heeft een duur van twintig minuten en wordt drie keer opgevoerd, zodat gasten voldoende gelegenheid hebben om elke gewenste optreden bij te wonen.

Dit eigentijdse concept is een uitbreiding van het populaire TapasTheater, dat al jarenlang succesvol was in Amsterdam Oost. Het TapasTheater werd opgericht in 2018 vanwege de groeiende vraag naar een eigentijdse invulling van theaterbezoek.

Harmsen legt uit:

“Ik merkte dat steeds minder mensen in mijn omgeving naar het theater gingen. Het idee van snel eten na een drukke werkdag, om vervolgens in een sfeerloze lobby in de rij te staan voor het toilet, de bar en de garderobe, stond hen tegen. Bij ons kunnen gasten zelf bepalen wanneer ze een voorstelling willen zien en wanneer ze willen genieten van eten en drinken.”

Cabaret tot toneel en van muziek tot dans

Scala presenteert elke avond een mix van verschillende genres, variërend van cabaret tot toneel en van muziek tot dans. Door de diversiteit aan genres en de duur van de voorstellingen is het interessant voor bezoekers om meerdere voorstellingen op één avond bij te wonen. Doordat artiesten doorgaans twee weken in Scala optreden, kunnen ze veel ervaring opdoen. Dit is waardevol voor gevestigde namen die hun eigen (solo-)voorstelling willen opvoeren, maar ook voor opkomende theatermakers die een publiek willen aantrekken. Bekende namen zoals Merol, Lisa Ostermann (winnaar Leids Cabaret Festival) en Luuk Ransijn (winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival) hebben zich hier kunnen ontwikkelen.

Stap binnen in Scala en laat je verrassen door deze unieke theaterervaring. Geniet van heerlijk eten, inspirerende voorstellingen en creëer jouw eigen perfecte avond.

Deel dit artikel

Ook interessant