Omega Seamaster James Bond

De Omega Seamaster Diver 300M James Bond 60th Anniversary

Ter viering van 60 jaar James Bond, heeft Omega deze Seamaster Diver 300M van 42 mm in Canopus Gold met een wijzerplaat gemaakt van natuurlijk grijs siliconen uitgebracht. Een knipoog naar het zand van het Caribische toevluchtsoord van 007. De bezel is gevuld met getinte groene en gele diamanten, met twee diamanten op 12 uur.

De iconische filmopeningsscène, met Bond in silhouet en draaiend geweerloop, speelt zich af op de achterkant van de kast, onder een saffier versierd met microgestructureerde metallisatie. De “moiré” effectanimatie is gekoppeld aan het draaien van de secondewijzer.

Om het horloge aan de pols te bevestigen, is er een mesh armband en sluiting in 18K Canopus-goud.

Het uurwerk is OMEGA’s Co-axial Master Chronometer Calibre 8807. Een luxe versie van de 8806, ondergebracht in de klassieke Seamaster Diver 300M-modellen.

Het horloge wordt gepresenteerd in een mangoboom doos met moeder-van-parel marqueterie, het 60-jarig jubileumlogo van Bond en geïnspireerde stippen uit de jaren 60. Het gebruik van mangoboom verwijst naar het lied Underneath the Mango Tree uit Dr. No – de eerste James Bond-film.

Deel dit artikel

Ook interessant