HORL 2 Pro

De HORL 2 Pro: de nieuwe messenslijper die drie keer zo snel slijpt als andere slijpers

Horl 1993 is een Duits bedrijf dat in 2016 werd opgericht door Otmar Horl en zijn zoon Timo. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van messenslijpers van hoge kwaliteit en design. Het HORL-assortiment wordt geproduceerd in het Zwarte Woud en is verkrijgbaar via geselecteerde retailpartners en online op de website van het bedrijf.

Een van de producten uit het HORL-assortiment is de HORL 2 Pro, een innovatieve en professionele messenslijper. De HORL 2 Pro is ontworpen voor professioneel gebruik en voor ware liefhebbers met een flinke verzameling messen van zeer hoge kwaliteit. Het apparaat is gemaakt van stijlvol brons en heeft een planetair tandwieloverbrenging die zorgt voor een transmissie verhouding van 1:3. Hierdoor kan de gewenste scherpte drie keer sneller worden bereikt dan bij andere slijpers uit het assortiment, maar met dezelfde scherpe kwaliteit waar HORL voor staat.

Hoe werkt de HORL 2 Pro?

De HORL 2 Pro bevat aan de ene zijde een slijpsteen, de HORL Diamond Standard, die is gemaakt van industriële diamanten. Deze diamanten zijn geschikt voor het efficiënt slijpen van elk messenstaal van iedere hardheid, zonder water. De korrelgrootte van 46 μm maalt efficiënt en nauwkeurig en in korte tijd wordt een hoogwaardig slijpresultaat bereikt. De HORL Diamond Standard hoeft bij correct gebruik nooit vervangen te worden.

Na het slijpen met de HORL Diamond Standard kan de keramische hoonschijf op de andere zijde worden ingezet. Deze stap verfijnt het slijpresultaat aanzienlijk en met slechts enkele bewegingen wordt een gladde, schone en filigraan geslepen mesrand bereikt.

De combinatie van sterke neodymium magneten in de HORL S-Pad zorgt ervoor dat het mes stevig vastzit op de stabiele Angle Support tijdens het slijpen. Versterkt door het antislipeffect van de S-Pad kunnen zelfs kleine messen consistent en reproduceerbaar in de gewenste hoek van 15° (voor messen van fijn staal) of een hoek van 20° (voor algemene keukenmessen) worden geslepen.

Deel dit artikel

Ook interessant