Yaris GR

De nieuwe 2024 Toyota GR Yaris is ontstaan uit de rallysport 

De Toyota GR Yaris, bij zijn introductie al geprezen om zijn indrukwekkende prestaties en rally-erfgoed, krijgt binnenkort een opwindende upgrade die het nog krachtiger en opwindender maakt dan ooit tevoren. Met een nieuwe driecilinder turbobenzinemotor, optionele GAZOO Racing Direct Automatic Transmission, en verbeteringen in het interieur en de ophanging, belooft de nieuwe Toyota GR Yaris in de zomer van 2024 zijn plaats aan de top van het ‘hot hatch’-segment te behouden.

Krachtigere Driecilinder Turbomotor

Een van de meest opvallende verbeteringen aan de nieuwe Toyota GR Yaris is de krachtigere driecilinder turbomotor. De 1,6-liter motor is nu goed voor een indrukwekkend vermogen van 206 kW / 280 pk en een koppel van 390 Nm. Dit betekent meer vermogen en koppel dan ooit tevoren, wat resulteert in verbeterde acceleratie en responsiviteit. Deze verbeteringen zullen zeker de rijervaring naar een hoger niveau tillen en adrenalineverhogende prestaties bieden.

Voor degenen die graag het meeste uit hun rijervaring willen halen, biedt de nieuwe Toyota GR Yaris ook een optionele GAZOO Racing Direct Automatic Transmission. Deze automatische transmissie is speciaal ontworpen om naadloos te integreren met de krachtige driecilinder motor en biedt snelle schakeltijden voor een sportieve en boeiende rit. Het geeft bestuurders de vrijheid om te kiezen tussen handmatig schakelen met schakelpeddels aan het stuur of volledig automatisch te rijden, afhankelijk van hun voorkeur.

Verbeterd Interieur

Binnenin de nieuwe Toyota GR Yaris kunnen bestuurders genieten van een uniek ontworpen interieur met een op de bestuurder gerichte cockpit. De zitpositie is verbeterd om een beter zicht op de weg en meer comfort te bieden, zelfs tijdens dynamisch rijden. De combinatie van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie creëert een interieur dat zowel functioneel als luxueus aanvoelt.

Om de al indrukwekkende rijdynamiek verder te verbeteren, heeft Toyota de wielophanging van de GR Yaris herzien. Deze verbeteringen resulteren in nog betere besturing, zowel op asfalt als off-road, waardoor de auto zich als een echte atleet gedraagt, ongeacht de omgeving.

Voor de echte autoliefhebbers is de nieuwe Toyota GR Yaris uitsluitend beschikbaar in Circuit-specificatie, inclusief het Cooling Performance Pack. Dit pakket optimaliseert de koeling van de motor, transmissie en remmen, wat cruciaal is voor prestaties op het circuit. Met deze configuratie kunnen bestuurders het uiterste uit hun GR Yaris halen tijdens een dagje op het circuit.

Beschikbaarheid in Geselecteerde Landen, waaronder Nederland

De nieuwe Toyota GR Yaris zal in de zomer van 2024 worden geïntroduceerd in geselecteerde landen, waaronder Nederland. Autoliefhebbers kunnen uitkijken naar een spannende en verbeterde versie van deze iconische hot hatch, die belooft te voldoen aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende bestuurders.

Deel dit artikel

Ook interessant