De geheel nieuwe plug-in hybride Volkswagen California: Klaar voor elk avontuur

De geheel nieuwe California staat klaar om op avontuur te gaan. Gebaseerd op de lange uitvoering van de geavanceerde Volkswagen Multivan, biedt de nieuwste generatie tal van innovatieve functies en verbeteringen. Met het iconische hefdak, dubbele schuifdeuren en geavanceerde technologieën, is de nieuwe California perfect uitgerust voor elke reis. Of je nu korte afstanden elektrisch wilt rijden of lange reizen plant met een royale actieradius, de plug-in hybridetechnologie biedt het beste van twee werelden. De 4MOTION vierwielaandrijving brengt de California nog verder, en met keuze uit drie uitvoeringen is er een model voor elke reiziger.

Innovatief design en platform

De nieuwe California maakt gebruik van het innovatieve MQB-platform van de Multivan met lange wielbasis. Dit platform zorgt voor meer interieurruimte en biedt een comfortabele rijervaring. Met een lengte van 5,17 meter en een breedte van 1,94 meter is de nieuwe California ruimer dan zijn voorganger. De hoogte van 1,99 meter blijft ongewijzigd, waardoor toegang tot de meeste parkeergarages behouden blijft. De wielbasis van 3,12 meter vertaalt zich in een royale interieurhoogte van 1,30 meter met gesloten dak en 2,11 meter met het hefdak omhoog.

Plug-in hybride en 4MOTION vierwielaandrijving

Voor het eerst wordt de nieuwe California geleverd als eHybrid, een combinatie van plug-in hybridetechnologie en 4MOTION vierwielaandrijving. De combinatie van een direct ingespoten viercilinder turbobenzinemotor (1.5 TSI evo2) en een elektromotor levert een systeemvermogen van 180 kW/245 pk. Dit stelt de California in staat om volledig elektrisch korte afstanden af te leggen, terwijl een ruime totale actieradius behouden blijft voor lange reizen.

Slimme functionaliteiten en comfort

Elke nieuwe California wordt standaard geleverd met het kenmerkende hefdak, dat is voorzien van fijnmazige klamboestof voor ventilatie en bescherming tegen insecten. Met dubbele schuifdeuren kan in- en uitstappen nu van beide kanten, wat ook mogelijkheden biedt om aan beide zijden een terras te creëren met de optionele zonneschermen. Veel camperfuncties zijn eenvoudig te bedienen via een app, wat zorgt voor extra gemak tijdens het reizen.

Drie Uitvoeringen voor Verschillende Behoeften

De nieuwe California is beschikbaar in drie uitvoeringen, elk met specifieke interieurs en stoelopstellingen:

  1. California Beach Camper: Een vijfzitter met een compacte minikeuken en een matras onder het hefdak.
  2. California Coast: Een vierzitter met draaibare voorstoelen, een complete kitchenette en extra opbergruimte.
  3. California Ocean: Het topmodel met luxe features zoals stoelverwarming, een heteluchtkachel en een automatische airconditioning.

De geheel nieuwe Volkswagen California is een veelzijdige en innovatieve camper die perfect is voor elke reiziger. Met zijn plug-in hybride aandrijflijn, slimme functies en diverse uitvoeringen, biedt de California de ultieme combinatie van comfort, technologie en avontuur.

Deel dit artikel

Ook interessant