Cat S75 - Dust Proof

Bullitt Group presenteert robuuste smartphone Cat S75 met satelliet berichtendienst

Bullitt Group, een Britse fabrikant van innovatieve smartphones, heeft voor Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe topmodel Cat S75 gepresenteerd. Deze robuuste smartphone biedt ongekende betrouwbaarheid dankzij geavanceerde tweerichtings satelliet-berichtendienst, locatietracker en SOS-assistentie.

De Cat S75 blijft bereikbaar in de meest zware omstandigheden, en verlies van mobiele ontvangst is geen probleem meer. De smartphone beschikt namelijk over een ultramoderne NTN-chip (non-terrestrial network) van MediaTek, die de telefoon verbindt met geostationaire satellieten op 37.500 km boven de aarde. Hierdoor is het mogelijk om altijd berichten te verzenden en ontvangen of een noodsignaal te versturen, zelfs in gebieden zonder mobiel bereik.

De Cat S75 is de sterkste smartphone die Bullitt ooit heeft gemaakt. Het apparaat doorstaat rigoureuze valtests van 1,8 meter op staal, is stof-, zand- en vuildicht, en waterproof tot 35 minuten op 5 meter en bij hogedrukstralen – wat de telefoon een IP68- en IP69K-rating oplevert. Ook is de Cat S75 getest conform de strenge militaire standaard MIL-SPEC 810H, wat betekent dat het apparaat extreme temperaturen, hoge luchtvochtigheid, zoute mist, trillingen en tuimeltests doorstaat.

Ondanks de robuuste bouw, 6,6”-scherm en snel en draadloos oplaadbare batterij van 5000 mAh (goed voor twee dagen batterijduur), is de Cat S75 zeer slank en broekzakvriendelijk. De smartphone wordt gelanceerd met Android 12 en ontvangt nog twee OS-updates en vijf jaar beveiligingspatches.

Bullitt Satellite Messenger

Dankzij Bullitt Satellite Messenger, de eerste op 3GPP-gebaseerde ‘direct-naar-satelliet’ berichtendienst voor smartphones, biedt de Cat S75 doorlopende, internationale én betaalbare connectiviteit. Voor verzenden van berichten of het verzenden van een SOS-hulpverzoek via de satelliet is een abonnement en een NTN-apparaat vereist. Maar iedereen, op elke telefoon, kan een bericht ontvangen van iemand die de Bullitt Satellite Messenger-service gebruikt. De ontvanger krijgt het bericht als sms en kan reageren met de gratis iOS- of Android-versie van de Bullitt Satellite Messenger-app.

De Cat S75 is nu beschikbaar voor pre-order via www.catphones.com en via diverse providers en retailers voor €599. Dat is inclusief drie maanden Bullitt Satellite Messenger ‘Essentials’-abonnement, met tot dertig satellietberichten. Abonnementen op Bullitt Satellite Messenger zijn er al vanaf €4,99 per maand, met meer flexibiliteit of berichten bij de duurdere abonnementen

Deel dit artikel

Ook interessant