Bang & Olufsen introduceert Beolab 8

Deze maand brengt Bang & Olufsen de Beolab 8 op de markt, een toonbeeld van elegantie met een bescheiden silhouet. Deze veelzijdige luidspreker straalt op zichzelf, en levert indrukwekkende prestaties, waar je hem ook plaatst.

Of het nu dient als het kloppend hart van je thuisbioscoop of als een opzichzelfstaand geluidspunt, de Beolab 8 staat garant voor een luisterervaring van topkwaliteit. Het is mogelijk om deze luidspreker te integreren in een meeslepende thuisbioscoopopstelling, gebruikmakend van zowel de nieuwste high-end Bang & Olufsen-luidsprekers als erfgoedluidsprekers uit het jaar 1984. Voor een krachtige en nauwkeurige stereogeluidservaring combineer je simpelweg twee Beolab 8-luidsprekers. Ook als solitaire luidspreker levert de Beolab 8 een diepe, intense bas die zijn formaat overstijgt. “Ons doel is om krachtige en meeslepende luisterervaringen voor onze klanten te creëren. Beolab 8 biedt precies dit. Het is een schaalbare spreker die helemaal draait om flexibiliteit, prestaties en innovatie,” zegt Michael Henriksson, Vice President Product Marketing bij Bang & Olufsen.

Uitmuntend Vakmanschap

De Beolab 8 is ontworpen om vanuit elke hoek een lust voor het oog te zijn, waar hij ook staat. Zijn eendelige aluminium behuizing vormt een perfecte samensmelting van bol en cilinder, en creëert zo een solide vorm die getuigt van het vakmanschap waar Bang & Olufsen om bekend staat. De lamellen van de luidspreker kunnen vervaardigd worden uit in Denemarken gemaakt hout of een stoffen front, en volgen het herkenbare design van Bang & Olufsen’s Beolab en Beosound producten. Tussen de buitenste aluminium schaal en de kern van de luidspreker zorgt het spel van licht en schaduw voor een visueel lichtgewicht uiterlijk. De glazen interface bovenop de luidspreker volgt de vingertop van de gebruiker moeiteloos, leidend over het oppervlak. Elk van de vier standopties is gestroomlijnd en sculpturaal, een toonbeeld van de expertise van Bang & Olufsen op het gebied van aluminiumproductie. Terwijl de tafelstandaard een zwevende illusie creëert, zijn de discrete plafondbeugel en vloerstandaard tot in de perfectie gepolijst.

Krachtig en Meeslepend Geluid

Afgestemd door de geluidsexperts van Bang & Olufsen, biedt de Beolab 8 een geluidservaring van ongekende kwaliteit dankzij zijn drievoudige drivers: een 16 mm-tweeter, 3” middenbereik en een 5,25” woofer. Voortbouwend op het erfgoed van de iconische Beolab 17-luidspreker, hebben de geluidstechnici van Bang & Olufsen zorgvuldig geselecteerde drivers gebruikt om de prestaties en geluidskwaliteit te behouden die deze luidsprekers kenmerken.

Geavanceerde Technologie

De Beolab 8 gaat echter nog een stap verder dankzij geavanceerde technologieën zoals bundelbreedteregeling, kamercompensatie, adaptieve afstemming en ultrabreedbandtechnologie. De luidspreker biedt naadloos schakelen tussen twee luisterervaringen en past zich aan aan de akoestiek van de ruimte. De kamercompensatiefunctie zorgt voor een geoptimaliseerde soundscape, afgestemd op de unieke akoestiek van de kamer. De adaptieve afstemming past het geluid aan voor optimale prestaties, terwijl de ultrabreedbandtechnologie de akoestische sweet spot aanstuurt op basis van de locatie van de gebruiker.

De Beolab 8 is ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Hij maakt gebruik van hoogwaardige materialen die elegant verouderen en biedt continu aanpassingsmogelijkheden voor de toekomst. Met een vervangbare streamingmodule kan de Beolab 8 gemakkelijk worden geüpgraded naar de nieuwste technologienormen. Dit alles, in lijn met Cradle-to-Cradle principes, waarbij producten proactief worden ontworpen voor een circulaire toekomst. De Beolab 8 is in afwachting van een Cradle-to-Cradle certificaat.

Deel dit artikel

Ook interessant