Backpacker

De beste landen om te backpacken – ontdek de mooiste plekken op Aarde

Backpacken is een geweldige manier om de wereld te verkennen, nieuwe culturen te ontdekken en avontuurlijke ervaringen op te doen. Maar waar moet je beginnen? Hieronder vind je een lijst van de beste landen voor backpackers, samen met wat ze te bieden hebben.

Zuidoost-Azië

Azië is een prachtige regio die backpackers een unieke en onvergetelijke ervaring biedt. De landen Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos en Myanmar bieden elk unieke landschappen, culturen en bezienswaardigheden.

Thailand is beroemd om zijn tropische stranden, heerlijke street food en levendige nachtleven. Vietnam biedt een onvergetelijke reis door haar prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en uitstekende keuken. Cambodja is beroemd om zijn Angkor Wat en andere oude tempels, evenals zijn warme en gastvrije bevolking.

Laos is een onontdekte juweel in Azië, met ongerepte natuur, indrukwekkende watervallen en unieke culturele ervaringen. Myanmar, ook bekend als Birma, is bekend om zijn prachtige tempels en pagodes, zoals de Shwedagon Pagoda in Yangon, en de indrukwekkende Irrawaddy-rivier.

Centraal- en Zuid-Amerika

Latijns-Amerika is een prachtige regio die backpackers een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring biedt. De landen Mexico, Guatemala, Costa Rica, Peru, Colombia en Ecuador bieden elk unieke landschappen, culturen en bezienswaardigheden.

Mexico is bekend om zijn tropische stranden, koloniale steden en de beroemde Maya-ruïnes. Guatemala biedt een indrukwekkende combinatie van Maya-ruïnes, regenwouden en vulkanen. Costa Rica is het paradijs voor natuurliefhebbers, met adembenemende regenwouden, prachtige stranden en de grootste diversiteit aan dieren en planten.

Peru is bekend om zijn Machu Picchu, een van de Seven Wonders of the World, en de indrukwekkende Andes-bergen. Colombia biedt een onvergetelijke reis door het prachtige regenwoud, de bergen en de koloniale steden. Ecuador is een kleine, maar veelzijdige natie, met alles van de Andes-bergen tot de Galápagos-eilanden.

Backpackers die op zoek zijn naar avontuur, natuur en cultuur, zullen in Latijns-Amerika zeker niet teleurgesteld worden.

Europese landen

Nederland, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Italië zijn populaire backpackbestemmingen in Europa, met veel geschiedenis, cultuur en natuurschoon. Dit maakt deze landen ideaal voor backpackers die op zoek zijn naar een unieke en culturele ervaring. Wat deze landen ook aantrekkelijk maakt is dat het niet zoveel kost. De bestemmingen zijn minder ver reizen waardoor je ook meer tijd overhoudt in het land zelf.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig land dat backpackers een unieke en onvergetelijke ervaring biedt. Het land is beroemd om zijn adembenemende natuur, waaronder het Kruger National Park, Table Mountain en de Garden Route. Hier kun je op safari gaan en de Big Five, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels, in het wild zien.

Maar Zuid-Afrika biedt meer dan alleen natuur. Het land heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis, met talloze historische bezienswaardigheden, waaronder Robben Island, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat, en het Bo-Kaap-kwartier in Kaapstad, bekend om zijn kleurrijke huizen en mix van culturen.

Backpackers die op zoek zijn naar een combinatie van avontuur, cultuur en natuur, zullen zich in Zuid-Afrika zeker niet vervelen. Of je nu op zoek bent naar een actieve reis of gewoon de natuur en cultuur van het land wilt ontdekken, Zuid-Afrika is een must-visit bestemming voor backpackers.

Australië en Nieuw-Zeeland

Australië en Nieuw-Zeeland bieden een onvergetelijke backpackervaring, met prachtige natuur, avontuurlijke activiteiten en een vriendelijke en gastvrije cultuur. Dit zijn must-visit bestemmingen voor backpackers die op zoek zijn naar een unieke ervaring.

Australië is één van de bekendste “backpack-landen” en een prachtig land dat backpackers een onvergetelijke ervaring biedt. Met zijn uitgestrekte natuur, waaronder het Great Barrier Reef, de Outback en de Blue Mountains, zijn er talloze avontuurlijke activiteiten te beleven. Bovendien is de cultuur in Australië vriendelijk en gastvrij, wat het land nog aantrekkelijker maakt voor backpackers.

Deel dit artikel

Ook interessant