Audi RS e-tron GT Performance met 925 pk: De krachtigste Audi ooit

De vernieuwde Audi e-tron GT zet letterlijk en figuurlijk grote stappen vooruit. Het topmodel binnen de elektrisch aangedreven range van Audi speelt zich nadrukkelijk in de kijker met aangescherpte looks, nog betere prestaties, een ruimere actieradius en zeer snelle laadtijden.

Het nieuwe gamma telt drie versies: de Audi S e-tron GT, RS e-tron GT en RS e-tron GT performance. Met een systeemvermogen van 680 kW/925 pk is laatstgenoemde de krachtigste Audi ooit.

Verbeterde prestaties en innovatieve techniek

De Audi RS e-tron GT performance imponeert met zijn acceleratie van 0-100 km/u in slechts 2,5 seconden. De luchtvering is standaard en het innovatieve actieve onderstel zorgt voor een ongekend dynamisch weggedrag, zonder concessies te doen aan het comfort.

Met Audi drive select kan de bestuurder kiezen tussen verschillende rijmodi, waaronder de speciaal voor circuitgebruik ontwikkelde performance-modus van de RS e-tron GT performance.

Gestroomlijnd design en hoogwaardige materialen

Het design van de Audi e-tron GT is nog scherper geworden, met een eigen look voor elke versie. De S e-tron GT heeft een sportieve uitstraling met een zwarte afdekking van de Singleframe-grille, terwijl de RS e-tron GT-modellen zich onderscheiden door de 3D-honingraatstructuur en L-vormige blades. Optioneel is de RS e-tron GT (performance) leverbaar met een mat-carbon dak, en nieuw in de velgenrange zijn 21 inch exemplaren die verwijzen naar het Avus quattro studiemodel uit 1991.

Het interieur van de nieuwe e-tron GT-modellen is naar eigen smaak aan te passen, met duurzame materialen zoals Dinamica en Cascade die eruitzien en aanvoelen als suède en stof, maar grotendeels uit gerecycled polyester bestaan. Het stuur is aan de boven- en onderzijde afgevlakt, en de stoelen zijn verder verbeterd met onder andere een optionele massagefunctie voor de RS-modellen.

Verbeterde virtual cockpit en slim panoramadak

De Audi virtual cockpit toont nu naast de batterijtemperatuur ook de maximale laadsnelheid in realtime. In de RS e-tron GT performance kan de bestuurder een powerdisplay en snelheidsmeter met een witte achtergrond selecteren, geïnspireerd door de witte wijzerplaten van de Audi RS 2 Avant uit 1994.

Optioneel is een slim glazen panoramadak leverbaar, dat via een druk op de knop kan switchen van transparant naar vier gradaties van ondoorzichtig mat.

Krachtige accu en snelle laadtijden

De Audi e-tron GT-modellen beschikken over een accupakket met een netto capaciteit van 97 kWh, dat 9 kg lichter is en een hogere energiedichtheid heeft dankzij geoptimaliseerde koeling en celchemie.

Het recuperatievermogen is verhoogd van 290 naar 400 kW, en de nieuwe batterij kan met een vermogen van 320 kW worden geladen. Onder ideale omstandigheden duurt het opladen van 10-80% slechts 18 minuten, zelfs bij koude temperaturen.

Actief onderstel en vierwielbesturing

Het actieve onderstel houdt de carrosserie vrijwel horizontaal tijdens dynamisch rijden, wat leidt tot optimale grip, precieze stuurreacties en meer controle. Het systeem kan de carrosserie ook tot 77 mm omhoog laten komen voor een comfortabele in- en uitstap.

De vierwielbesturing, optioneel leverbaar, zorgt voor minder stuurkracht bij lage snelheden en verhoogt de stabiliteit bij hogere snelheden door de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen te sturen.

De Audi RS e-tron GT performance is de krachtigste en meest geavanceerde Audi ooit, met indrukwekkende prestaties, een gestroomlijnd design, duurzame materialen en innovatieve technologieën. Meer informatie over de prijzen en beschikbaarheid van de Audi e-tron GT-modellen wordt binnenkort bekendgemaakt. Blijf op de hoogte en bereid je voor op de ultieme rijervaring met de nieuwe Audi e-tron GT.

Deel dit artikel

Ook interessant