Q8 e-tron

De Audi Q8 (Sportback) e-tron: nu te beleven bij de Audi dealers

De Audi Q8 e-tron en de Q8 Sportback e-tron, zijn vanaf nu te bewonderen en te ervaren bij de Audi dealers in ons land. Met zijn gestroomlijnde design, geavanceerde technologie en krachtige elektrische aandrijving, zijn de Q8 e-tron en de Sportback een indrukwekkende verschijning op de weg. De S edition voegt daar een extra sportieve touch aan toe met S line designelementen en het S line interieur met onder meer elektrisch verstelbare sportstoelen.

Het eerste wat opvalt aan de Q8 e-tron is het strakke, sportieve design. De auto heeft een krachtige uitstraling dankzij de brede grille, scherpe lijnen en grote velgen. Het interieur is al even indrukwekkend, met premium materialen en geavanceerde technologie. De Virtual Cockpit, waarbij alle informatie op een digitaal display voor de bestuurder wordt gepresenteerd, is een van de hoogtepunten.

Maar wat de Q8 50 e-tron echt bijzonder maakt, is de elektrische aandrijving. Met een elektromotor van 340 pk en een batterijcapaciteit van 89 kWh heeft de auto een actieradius van maar liefst 488 kilometer en de Sportback zelfs 501 km.

De Audi Q8 55 e-tron-modellen (systeemvermogen 300 kW/408 pk) hebben een accucapaciteit van 106 kWh, goed voor een actieradius van 578 kilometer voor de SUV en zelfs 595 kilometer voor de Sportback, dankzij zijn vloeiende coupé-lijn.

Moeiteloos lange afstanden afleggen

Dat betekent dat je moeiteloos lange afstanden kunt afleggen zonder tussentijds op te laden. En als je dan toch moet opladen, dan is dat snel gebeurd. De Q8 e-tron ondersteunt namelijk een laadvermogen van maximaal 150 kW, waardoor je de batterij in slechts 30 minuten voor 80% kunt opladen.

Maar niet alleen de prestaties zijn indrukwekkend. De Q8 e-tron is ook nog eens zeer veilig en comfortabel. Zo beschikt de auto over geavanceerde rijhulpsystemen die de bestuurder ondersteunen bij het rijden, zoals adaptieve cruise control en lane departure warning. Daarnaast is de Q8 e-tron standaard voorzien van quattro vierwielaandrijving in combinatie met luchtvering en adaptieve schokdempers.

Ben je benieuwd naar de Audi Q8 e-tron? Kom dan snel langs bij de Audi dealer en maak een proefrit. De Audi Q8 e-tron edition is leverbaar vanaf €71.385,- en als Sportback vanaf €73.785,-.

Deel dit artikel

Ook interessant