CUPRA Tavascan

Tavascan: de start van CUPRA’s nieuwe toekomst

CUPRA maakte lange tijd onderdeel uit van Seat maar is sinds 2018 een zelfstandig merk. het Spaanse automerk dat bekend staat om zijn sportieve en premium auto’s, heeft onlangs zijn nieuwe toekomst aangekondigd met de lancering van de Tavascan. Deze volledig elektrische SUV belooft de grenzen te verleggen van wat er mogelijk is met elektrische mobiliteit en biedt tegelijkertijd de kenmerkende prestaties en stijl van CUPRA.

CUPRA Tavascan

De Tavascan is een van de eerste modellen van CUPRA dat volledig elektrisch is en maakt gebruik van de allernieuwste technologieën om een geweldige rijervaring te bieden. De auto heeft een vermogen van 286 pk of 340 pk, waardoor hij in minder dan 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. Bovendien heeft hij een actieradius van meer dan 550 kilometer op een volle accu.

De nieuwste technologie

Als ‘hero car’ van CUPRA zal de Tavascan uitgerust zijn met de nieuwste hightech assistentiesystemen. Het nieuwe Connected Travel Assist-systeem werkt samen met adaptive cruise control en maakt gebruik van data uit de cloud. Deze overvloed aan informatie zorgt ervoor dat de Tavascan automatisch binnen wegmarkeringen blijft, zelfs als ze nauwelijks zichtbaar zijn, terwijl de snelheid automatisch wordt aangepast bij het nemen van bochten.

Het nieuwe Car2x-systeem van CUPRA is ook een opwindende toevoeging aan de Tavascan. Wanneer dit systeem is geactiveerd, kan de auto communiceren met andere voertuigen op de weg en de bestuurder waarschuwen voor ongevallen, wegversperringen en stilstaande voertuigen op de route. Radar-, camera- en ultrasone sensoren, in combinatie met externe informatie, creëren een uitgebreid beeld van de directe omgeving van de Tavascan.

Parkeren met je smartphone

De Tavascan beschikt ook over geavanceerde hightech assistentiesystemen voor zij- en uitstap assistentie, noodassistentie, vermoeidheidsherkenning, verkeersbordherkenning, achteruitkijk eSmart-camera, front assist met ontwijkings- en draaiassistentie, en noodassistentie. Met assisted parking kan de Tavascan worden geparkeerd via een smartphone, zelfs als de bestuurder niet in de auto zit. Met de Trained Parking-functie kan de auto parkeermanoeuvres aanleren, wat vooral handig is op plekken waar de auto vaak komt, zoals de thuisoprit of de parkeerplaats op kantoor.

De CUPRA Tavascan zal later dit jaar beschikbaar zijn voor bestellingen, met de leveringen die gepland staan voor de eerste helft van 2024. De prijzen en specifieke specificaties zullen bekend worden gemaakt in de aanloop naar de marktintroductie.

Deel dit artikel

Ook interessant