Sony ZV-E1

Sony ZV-E1: ’s werelds kleinste en lichtste full-frame camera

Sony heeft de nieuwe ZV-E1 aangekondigd, ’s werelds kleinste en lichtste full-frame camera geschikt voor verwisselbare E-mount lenzen. Deze camera biedt zowel vlog als cinematische functionaliteiten en biedt professionele content creators maximale creatieve vrijheid en veelzijdigheid.

Belangrijkste kenmerken van de Sony ZV-E1

We hebben een lijst van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe Sony ZV-E1 opgesteld.

Krachtige sensor en image processor

De ZV-E1 is uitgerust met een full-frame back-illuminated CMOS Exmor R-sensor met meer dan 15 stops dynamic range en hoge lichtgevoeligheid. Dit zorgt voor heldere, scherpe beelden, zelfs in situaties met weinig licht. De BIONZ XR-image processor zorgt voor snelle en efficiënte verwerking van de beelden, waardoor je snel kunt overschakelen tussen verschillende opnamemodi.

Op AI-gebaseerde real-time tracking autofocus

Met de op AI-gebaseerde real-time tracking AF van de ZV-E1 blijft je onderwerp scherp in beeld, zelfs als deze beweegt. Daarnaast biedt de Auto Framing-functie de mogelijkheid om automatisch in en uit te zoomen op het gezicht van het onderwerp. De Framing Stabiliser zorgt ervoor dat het beeld stabiel blijft, zelfs als je tijdens het filmen beweegt.

4K 60p én 4K 120p

De Sony ZV-E1 ondersteunt 4K 60p-opnamen voor vloeiende en scherpe beelden. Vanaf juni 2022 is het mogelijk om via een firmware update 4K 120p opnamen te maken, waarmee je slow-motion effecten kunt creëren.

Cinematic Vlog Setting en S-Cinetone

De Cinematic Vlog Setting van de ZV-E1 zorgt voor een professionele uitstraling van je vlogs. Daarnaast biedt de camera de unieke S-Cinetone-functie, die zorgt voor een warme en filmische uitstraling van je beelden.

5-assige optische in-body beeldstabilisatie

Met de 5-assige optische in-body beeldstabilisatie van de ZV-E1 blijven je beelden stabiel, zelfs als je tijdens het filmen beweegt. De Dynamic Active Mode-stabilisatie biedt nog meer stabilisatie bij het lopen of rennen.

S-Gamut3.Cine/S-Log3 en S-Gamut3/S-Log3

De S-Gamut3.Cine/S-Log3 en S-Gamut3/S-Log3-opties zorgen voor meer flexibiliteit bij de nabewerking van je beelden. Je kunt je eigen kleurcorrecties toepassen om je beelden naar wens aan te passen.

Focus breathing compensation

Met de Focus breathing compensation-functie blijft de scherptediepte consistent, zelfs bij het in- en uitzoomen. Zo blijft het onderwerp scherp in beeld, zelfs als je de lens aanpast.

One-touch Product Showcase Setting en Bokeh Switch

Deze functies maken het gemakkelijk om snel van een breed shot naar een close-up van een product te gaan en om de achtergrond onscherp te maken voor een mooie bokeh-effect.

Intelligente 3 capsules microfoon met variabele richtingsgevoeligheid

De microfoon is ontworpen om heldere audio op te nemen en kan worden aangepast om te zorgen voor de beste opnamekwaliteit, afhankelijk van de opnamesituatie.

Vari-angle LCD-touchscreen

Het 3-inch touchscreen kan worden gedraaid en gekanteld voor het maken van selfies en vlogs en biedt een intuïtieve bediening van de camera-instellingen.

Gemakkelijke smartphone-connectiviteit

De camera kan worden gekoppeld aan een smartphone via de Imaging Edge Mobile-app om foto’s en video’s te delen en te bedienen op afstand.

Ontworpen met het oog op duurzaamheid

De Sony ZV-E1 is ontworpen met een milieubewust oogpunt en heeft een duurzame constructie om langdurig gebruik te garanderen.

Een cinematische ervaring

De Sony ZV-E1 kan hoogwaardige content creëren door middel van Cinematic Vlog-instellingen. Met deze instellingen kunnen creators op een intuïtieve manier scènes creëren die eruitzien als speelfilms. Door een geschikte ‘Look’ en ‘Mood’ te kiezen, kan iedereen cinematische opnames maken die perfect passen bij de scène en creatieve intenties van de gebruiker.

De ZV-E1 heeft ook ingebouwde beeldstabilisatie, waardoor je stabiele video’s kunt maken zonder een statief te gebruiken. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar, waaronder een handgreep en een externe microfoon, om je opnamen nog beter te maken.

Deel dit artikel

Ook interessant