Golf R vernieuwd

Het ultieme icoon: de vernieuwde Golf R met 333 pk

Maak kennis met de herboren Golf R, een krachtpatser die je rijervaring naar nieuwe hoogten tilt. Onder de motorkap brult een 2,0-liter viercilinder TSI turbo-benzinemotor, zorgvuldig afgestemd door de meesters van Volkswagen R.

Deze machine levert een indrukwekkende 333 pk, en vanaf slechts 5.600 toeren per minuut voel je de volle kracht. Met een robuust koppel van 420 Nm dat actief is tussen 2.100 en 5.500 tpm, heb je op elk moment de beschikking over pure kracht, zonder enig turbogat.

Gekoppeld aan een soepele 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling, zorgt de Golf R voor een naadloze rijervaring. De 4MOTION vierwielaandrijving, compleet met een variabele krachtverdeling, garandeert optimale grip en ongekende stabiliteit, elke keer als je de weg op gaat. Voeg daar de R Performance Torque Vectoring aan toe, die in de bochten het koppel dynamisch verdeelt over de achterwielen – tot wel 100% naar het buitenste wiel – waardoor je scherpere bochten kunt nemen zonder onderstuur en met een ongekende dynamiek.

4,6 seconden van 0 naar 100 km/u

En voor de snelheidsduivels? De Golf R knalt in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u, en met het standaard geleverde Performance-pakket in Nederland, tikt deze schoonheid een topsnelheid van 270 km/u aan. Klaar voor de overtreffende trap in performance? Stap in de nieuwe Golf R.

De GPS laptimer is een baanbrekende toevoeging: rijd een ronde op een circuit en de timer stelt met behulp van GPS-gegevens automatisch de start- en finishlijn vast. Hij leert de lay-out van de baan en biedt de mogelijkheid om drie punten te markeren voor het vastleggen van sectortijden. De snelste ronde wordt automatisch opgeslagen en het display toont continu het tijdsverschil met deze ronde, waardoor jij je volledig kunt concentreren op het rijden.

Daarnaast heeft de nieuwe G-krachtmeter drie handige functies: van 0-100 km/u, van 80-120 km/u en de kwart mijl. De bestuurder kan hierbij gebruikmaken van een startlicht met vijf opeenvolgende lichtpunten, net zoals bij de start van een echte race.

Zit en grip

Comfort en grip gaan hand in hand in de Golf R. De sportstoelen, voorzien van geïntegreerde hoofdsteunen en het iconische R-logo, zijn gedeeltelijk bekleed met luxe ArtVelours en bieden perfecte ondersteuning onder alle rijomstandigheden. Het multifunctionele sportstuur, speciaal ontworpen voor de Golf R, is met leder bekleed en valt op door de grote schakelpaddles en een stijlvolle blauwe 12-uurmarkering.

Met de R-knop op het stuur kun je eenvoudig de verschillende rijprofielen selecteren, zodat je de Golf R helemaal naar je eigen wensen en voorkeuren kunt afstellen.

Golf R Black Edition 

Vanaf de lancering is de Golf R beschikbaar met een Black Edition pakket, volledig uitgevoerd in donkere kleuren. Dit pakket omvat 19 inch ‘Estoril’ lichtmetalen velgen, remklauwen, uitlaatpijpen en logo’s, evenals de IQ.Light LED matrixkoplampen.

ChatGPT vanaf nu beschikbaar in de meeste Volkswagens

Volkswagen maakt nieuwe technologieën van oudsher graag voor iedereen toegankelijk. Daarom is ChatGPT vanaf nu beschikbaar in alle Volkswagen-modellen die zijn uitgerust met de nieuwste generatie van het MIB-infotainmentsysteem. De AI-gebaseerde tool is te gebruiken in alle modellen uit de volledig elektrische ID.-familie, plus de nieuwe Golf, de Tiguan en Passat.

Deel dit artikel

Ook interessant