Awake VINGA 3

Awake VINGA 3 is de makkelijkste eFoil ooit

Het Zweedse Awake is een eFoil fabrikant dat continu de grenzen verlegt van wat mogelijk is binnen elektrische watersporten, zo ook met de nieuwste eFoil Awake VINGA 3.

Een eFoil is een elektrisch aangedreven foilsysteem dat wordt gebruikt voor het vliegen op water. Het bestaat uit een board, een (hydro)foil en een elektrische motor. Het board is op de foil bevestigd en wordt aangedreven door de elektrische motor. De foil zorgt ervoor dat het board boven het water blijft zweven. De snelheid en hoogte van het board wordt geregeld door de gebruiker met behulp van een afstandsbediening.

Co-founder Philip Werner wist al in 2012 zijn eerste elektrische surfboard te maken. Een jaar later heeft hij zijn bedrijf, gespecialiseerd in elektrische surfboards, opgericht. In 2017 richtten Philip en zijn compagnons op een nieuw bedrijf en in 2022 werd dan eindelijk de eerste eFoil van Awake gelanceerd.

Awake VINGA 3 is de makkelijkste eFoil ooit

De Awake VINGA 3 weegt 20 kg en heeft een topsnelheid van 50 km/u. De set-up van het board duurt ongeveer 30 seconden en daar kun je tot twee uur over het water “vliegen” met deze nieuwe eFoil.

Deel dit artikel

Ook interessant